Παραλίγο συμπλοκή | Βρισιές κατά του 50χρονου που προφυλακίστηκε | Photos

παραλίγο-συμπλοκή-βρισιές-κατά-του-50χ-229912

???????????????????????????????Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 50χρονος που κατηγορείτε για τον σοβαρό τραυματισμό των δύο Αστυνομικών στο επεισόδιο στις Βρύσσες Αποκορώνου ( δείτε εδώ ).

???????????????????????????????Ο 50χρονος που σήμερα οδηγήθηκε στον Ανακριτή μετά την προθεσμία που είχε πάρει για να απολογηθεί αποδοκιμάστηκε έντονα με φράσεις όπως δολοφόνε κ.α από συνάδελφους  των τραυματισμένων αστυνομικών γεγονός που προκάλεσε ένταση με τους συγκεντρωμένους συγγενείς του κατηγορούμενου, αλλά και με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Γιάννη Ντερμανάκη , που επιχείρησε να εξομαλύνει τα πράγματα και να προλάβει καταστάσεις.

???????????????????????????????Το σκηνικό των αποδοκιμασιών επαναλήφθηκε κατά την αποχώρηση του 50χρονου χωρίς πάντως την δεύτερη φορά να πάρει διαστάσεις.

Με δηλώσεις του ο συνήγορος του 50χρονου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αυτό που προέχει είναι η εξέλιξη της υγείας του τραυματισμένου αστυνομικού.»

Αναφερόμενος στο επεισόδιο που είχε προηγηθεί είπε πως «σήμερα στα Χανιά βρεθήκαμε στο μεσαίωνα.» Χαρακτήρισε ως πρωτόγονη την κατάσταση έξω από το χώρο των δικαστηρίων και έκανε λόγο για ύβρεις και επιθέσεις κατά του κατηγορουμένου από την μια πλευρά και για πολίτες που ήταν έτοιμοι να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.

Τόνισε πως μπήκε στην μέση για να μην προκληθεί σύρραξη, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας.

Αναφερόμενος στην τύχη του κατηγορούμενο είπε πως η απόφαση για την προφυλάκιση του είναι απολύτως σεβαστή και τόνισε πως υπάρχουν πολλά στοιχεία από την δικογραφία που βεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει κατά των αστυνομικών.

Σχετικά πάντως με την ένταση που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα με δήλωση του ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών κ. Ευτύχης Μαρκαντωνάκης είπε πως δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σημειώνοντας όμως πως η αγανάκτηση των αστυνομικών είναι δικαιολογημένη καθώς ‘ένας συνάδελφος τους χαροπαλεύει και ένας άλλος είναι σοβαρά τραυματίας.

Σημείωσε τέλος πως οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στα δικαστήρια σήμερα είναι άνθρωποι και δεν ήταν σε ώρα υπηρεσίας ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να απομονώσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Παραλίγο συμπλοκή | Βρισιές κατά του 50χρονου που προφυλακίστηκε | Photos

  1. Σήμερα στα Χανιά βρεθήκαμε στο Μεσαίωνα και ζήσαμε πρωτόγονες καταστάσεις σύμφωνα με τον κ. Ντερμανάκη.

    Όταν ο πελάτης του πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών μάλλον βρισκόμεθα λίγο πριν την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

  2. Το άρθρο ήρθε αυτούσιο απο το δικηγορικό γραφείο του Ντερμανάκη ή είναι προϊόν κάποιου που έχει παρακολουθήσει έστω και 10 μαθήματα δημοσιογραφίας ακόμα και στην ομάδα δημοσιογραφίας του σχολείου του; Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν υπάρχει τραυματίας με σκάγια στον εγκέφαλο μετά από 5 ακούτε καλά 5 πυροβολισμούς εναντίον κάποιου που προχθές ήταν αστυνομικός αύριο όμως μπορεί να είναι το παιδί σου. Γιατί όταν υπάρχουν οπλοφόροι οι οποίοι ανοίγουν πυρ με αυτή την ευκολία και ουσιαστικά αναίτια στην αστυνομία, όταν θα του κάνει παρατήρηση ένα παιδί σου για τον τρόπο που οδηγά τότε θα το εκτελέσει.

  3. Μπορεί οι αντιδράσεις σήμερα από τους συναδέλφους του τραυματισμένου να ήταν ανθρώπινα δικαιολογημένες, κανείς δεν μπορεί να πεί ότι έχουν άδικο ώς άνθρωποι κι αυτοί… Όμως απο την άλλη θα περίμενε κανείς να είναι πιό ψύχραιμοι, διότι υποτίθεται ότι είναι εκπαιδευμένοι σε δύσκολες καταστάσεις και πρέπει να είναι εγκρατείς. Αν τα όργανα της τάξεως φωνασκούν και θέλουν να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους, τότε ο αμόρφωτος ορεισίβιος πολίτης την στιγμή που προπηλακίζεται και ξεφτιλίζεται σε έναν τυπικό έλγχο, τί θα κάνει??? Φυσικά και θα πάρει κι αυτός τον Νόμο στα χέρια του… Αυτά όμως δεν είναι λύση, ζουγκλοποιούν την κοινωνία μας. Όσο απαράδεκτος είναι ο κτηνοτρόφος που πυροβολεί τυφλά, άλλο τόσο απαράδεκτος είναι «ο μπάτσος», δηλ. ο αστυνομικός που τραμπουκίζει, που μιλάει στον ενικό και ειρωνικά στον πολίτη, που νομίζει ότι έχει και δικαστικές ιδιότητες κατα την τέλεση της υπηρεσίας του… Προτρέπω λοιπόν να γίνουν προσπάθειες για μία καλύτερη ποιότητα αστυνομίας & αστυνόμευσης, επίσης μία καλύτερη παιδεία στις αγροτικές περιοχές και όλα θα βελτιωθούν σιγά σιγά. Επίσης ας ευχηθούμε καλή ανάρρωση στον τραυματία και αυτό το άσχημο γεγονός ας γίνει μάθημα σε όλους.. ένθεν και ένθεν…

  4. ενα παιδι ειναι στο νοσοκομειο και καποιοι συνεχιζουν να μην αντιλαμβανονται οτι με αυτα που γραφουν εδω ξεπερνουν τα ορια. Καταδικαστεα η πράξη του δραστη θα πρεπει να τιμωρηθει αυστηρα. Απο εκει και περα υβρεις, απειλες και τετοιες συμπεριφορες απο αστυνομικους είναι λανθασμενες, δικαιολογουνται ισως απο τη στενοχωρια τους αλλα οχι σε αυτο τον βαθμο.
    Ακομα ποιο λανθασμενο ειναι να μην αντιλαμβανονται καποιοι μετα απο τοσες ωρες το λαθος τους και να συνεχιζουν απο τα πληκτρολογια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook