Ο Σκιαδαρέσης στη Βουλή, με θεατές βουλευτές ως υπουργός που… ζητάει συγγνώμη! | Video

H Βουλή τίμησε την χθεσινή Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο: Η αίθουσα της Γερουσίας μετατράπηκε σε ζωντανό σκηνικό για να ανέβει το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών θεατρικό έργο «Εκτός ύλης» του Κώστα Λεϊμονή.

Η παράσταση τοποθετεί τη δράση της στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ένας υπουργός -ενώπιον συναδέλφων του- λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη προς όλους, αλλά κυρίως προς τον ελληνικό λαό που πάντα είναι πρόθυμος να εναποθέσει τις ελπίδες της σωτηρίας του σε τρίτους. Παραδέχεται λάθη, παρατυπίες, υποσχέσεις που κατέληξαν σε ηχηρά ψεύδη και ομολογεί, ενώπιον όλων, πως η υποδούλωσή του στις δυνάμεις της εξουσίας και του χρήματος, επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία στην οποία ζει, αλλά και την ίδια του τη ζωή, κάνοντάς τον να χάσει ότι πιο πολύτιμο για κάθε άνθρωπο. Τον εαυτό του.

Ετσι, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ανέβηκε στο βήμα της βουλής και απηύθυνε το λόγο του, σε μια κατάμεστη Γερουσία, στις πρώτες σειρές της οποίας κάθονταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, πολλοί βουλευτές αλλά και η σύζυγός του Γεράσιμου Σκιαδαρέση, Μπέσσυ Μάλφα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο iefimerida.gr ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είπε για τη μοναδική αυτή εμπειρία:

«Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία κατ’ αρχήν γιατί πήραμε την παρθενιά σε ένα χώρο. Ηταν εντυπωσιακό και η αίσθηση αυτή ότι γίνεται στο φυσικό του χώρο, ήταν η πρώτη φορά στη βουλή μια θεατρική παράσταση, το να έχεις από κάτω τους πραγματικούς βουλευτές, να έχεις την αίσθηση ότι μιλάς κανονικά από το έδρανο της Βουλής και μένα είναι ιδιαίτερη χαρά μου που άνοιξα αυτό το χώρο για μια θεατρική παράσταση, για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, κάτι που στο εξωτερικό γίνεται πολλές φορές και που ελπίζω να μην είναι η πρώτη και η τελευταία, να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις». Δεν παρέλειψε να κάνει και το καυστικό του σχόλιο:

«Σπουδαγμένοι ηθοποιοί θα παίξουν για πρώτη φορά οι υπόλοιποι δεν έχουν τελειώσει το θέατρο αλλά διακρίνονται έχουν ικανότητες», ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι θα μπορούσαν να γίνουν μουσικά δρώμενα θεατρικά αναλόγια κάτι τέτοιο τιμά και τη Βουλή.

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ