Ξανασμίγει μετά τη διάλυσή της η Συμφωνική Ορχήστρα για συναυλίες σε Χανιά και Ρέθυμνο

ξανασμίγει-μετά-τη-διάλυσή-της-η-συμφω-720467

Τα παλιά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ρεθύμνου, οι νέοι της φίλοι και φίλες και ο μαέστρος της Ρίνο Χριστ σας καλούν για δυο μοναδικές συναυλίες στο Ρέθυμνο την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στην προκυμαία, μπροστά στο Λύκειο Ελληνίδων, και στα Χανιά τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Κατεχάκη (έξω από το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης).

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 2003 και διαλύθηκε το 2012 λόγω της αποχώρησης του μαέστρου της στο εξωτερικό. Στη διάρκεια λειτουργία της οι νεαροί σπουδαστές και σπουδάστριες είχαν τη σπάνια δυνατότητα να είναι μέλη μιας ορχήστρας υπό την καθοδήγηση του εξαίρετου παιδαγωγού και μαέστρου ΡίνοΧριστ, που επιμελούνταν προσωπικά τις παρτιτούρες κάθε μουσικού ανάλογα με το επίπεδό του. Παράλληλα οι κάτοικοι του νομού Ρεθύμνου απολάμβαναν τις συναυλίες της ορχήστρας καθώς το μουσικό αυτό σχήμα έπαιζε συχνά σε διαφορετικά σημεία της πόλης αλλά και σε πολλά χωριά του Ρεθύμνου.

Επίσης, η ορχήστρα έχει κάνει εμφανίσεις στο Ηράκλειο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το 2006 δημιουργήθηκε ο σύλλογος “Πρόβα”, αποτελούμενος από τα ενήλικα μέλη της ορχήστρας, γονείς και άλλους φιλόμουσους, με σκοπό τη στήριξη αυτής της μοναδικής προσπάθειας. Στο ιστορικό της η ορχήστρα έχει συνεργαστεί με τη Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, το Μουσικό Σχολείο, παιδικές χορωδίες, καθώς και με σημαντικούς μουσικούς και μουσικοσυνθέτες, όπως τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Μιλτιάδη Παπαστάμου.

Την Κυριακή στο Ρέθυμνο και τη Δευτέρα στα Χανιά επιχειρείται μια επανένωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ρεθύμνου. Οι παρευρισκόμενες και παρευρισκόμενοι θα ακούσουν έργα των Γιόζεφ Χάυντν, Μάνου Χατζηδάκι, Μάλκολμ Άρνολντ, ΑντονίνΝτβόρζακ, ΕκτόρΜπερλιόζ, ΝτμίτριΣοστακόβιτς, Φρανκ Ζάππα κ.ά. Στη συναυλία θα συνδράμουν τα έγχορδα από την Ορχήστρα Νέων Ερωδία (Χανιά), υπό την καθοδήγηση του Λευτέρη Βαϊγκούση, παλιού μέλους της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ρεθύμνου. Ειδικός καλεσμένος ο εξαιρετικός βιολοντσελίστας Μιχάλης Heupel.

Η ορχήστρα και ο μαέστρος της επιθυμούν να ευχαριστήσουν τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου που φιλοξένησε τις πρόβες για τη συναυλία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook