Ντέιβις: «Το βρετανικό κοινοβούλιο θα χρειαστεί να εγκρίνει νομοθεσία σχετική με το Brexit»

ντέιβις-το-βρετανικό-κοινοβούλιο-θα-389242

Λόγο στην επικύρωση της νομοθεσίας που χρειάζεται ώστε να επικυρωθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να έχει το βρετανικό κοινοβούλιο, όπως επισήμανε ο υπουργός αρμόδιος για ζητήματα Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Θα πρέπει να υπάρξει κάποια νομοθεσία για να εκκινηθεί η διαδικασία της εξόδου, δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε ο κ. Ντέιβις.

«Υπάρχουν πολλά στάδια, πρώτον σχετικά με την Πράξη για τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες του 1972. Πιθανότατα να χρειαστεί κοινοβουλευτική επικύρωση, με βάση τη νομοθεσία του 2010, γνωστή και ως CRAG κι αυτό είναι το ελάχιστο», πρόσθεσε.

Το ζήτημα της κοινοβουλευτικής επικύρωσης πράξεων που οδηγούν στην έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. είναι ευαίσθητο, καθώς τόσο το κάτω σώμα, Βουλή των Κοινοτήτων, όσο και το άνω σώμα, Βουλή των Λόρδων, στήριξαν κατά πλειοψηφία την παραμονή του Η.Β. στην Ε.Ε..

Οι Βρετανοί και οι Βορειοϊρλανδοί στήριξαν κατά πλειοψηφία την αποχώρηση του Η.Β. από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

Πηγή: naftemporiki.gr

One thought on “Ντέιβις: «Το βρετανικό κοινοβούλιο θα χρειαστεί να εγκρίνει νομοθεσία σχετική με το Brexit»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook