Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για τις Πανελλαδικές | Δεν έχουν κονδύλια ούτε για τετράδια

panelladikes-apergia-660_3_0Τα περιττά έξοδα έχουν περιοριστεί σε όλα τα υπουργεία, ωστόσο αυτό που φαίνεται να συμβαίνει στο υπουργείο Παιδείας ξεπερνάει τα όρια, καθώς ζητείται να γίνει «οικονομία» στους επιτηρητές και τα τετράδια για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα Νέα, όπως προκύπτει από τις σχετικές εγκυκλίους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν οικονομία στο πρόχειρο και να αποφύγουν να γεμίσουν όλο το τετράδιο, γιατί δύσκολα θα πάρουν και δεύτερο. Σχετικά με τους επιτηρητές, η οικονομία θα επιτευχθεί βάζοντας τους υποψηφίους σε μεγαλύτερες αίθουσες.

«Κατά τον ορισμό των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, παρακαλούμε ο αριθμός των επιτηρητών που θα οριστούν να είναι ο απολύτως αναγκαίος» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Σχετικά με τη χορήγηση δεύτερου τετραδίου, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει: «Οι πρόεδροι των κέντρων εξέτασης πρέπει να επιστήσουν την προσοχή στους υποψηφίους για τη σωστή διαχείριση του χώρου του τετραδίου (16 φύλλα), ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγηθεί σε υποψήφιο δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ και πιθανής άδειας.»

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ