Κρήτη | Οργιο με την παράνομη στάθμευση | Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η παραβατικότητα!

κρήτη-οργιο-με-την-παράνομη-στάθμευση-518750

Βροχή πέφτουν οι κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα με την Υπηρεσία να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα με τους παραβάτες στο Ηράκλειο.

Μάλιστα το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, οι κλήσεις έφτασαν στις 7.276! Οι μισές από αυτές κόπηκαν μέσα στον Μάρτιο όπου μοιράστηκαν συνολικά 2.657 κλήσεις.

Συμφωνα με την «Πατρις» το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το κλείσιμο του τριμήνου δείχνει θεαματική αύξηση των κλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς ο αντίστοιχος ο αντίστοιχος αριθμός που είχε καταγραφεί έφτανε τις 5.814 κλήσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος χρεώθηκαν περισσότερες 1.462 κλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα νούμερα αυτά και η εξέλιξή τους οδηγεί σε συμπεράσματα σε σχέση με την κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης που εξακολουθεί να πηγαίνει με τον «αυτόματο» εν αναμονή των εξελίξεων σε σχέση με τα μίνι μπας και τα τις πεζοδρομήσεις στα οποία ποντάρει η δημοτική αρχή για να ανατρέψει το κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση η θεαματική αύξηση των κλήσεων αποτελεί ένα δυνατό καμπανάκι για τη δημοτική αρχή και καταγράφει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε σχέση με την κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης και σε σχέση με όσους προσεγγίζουν το κέντρο με όσους εργάζονται εντός της παλιάς πόλης, με τους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού ιστού.

Από την πλευρά του πάντως ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός μιλώντας στην «πατρις» σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά σε σχέση με την κυκλοφοριακή παραβατικότητα μέσα στην πόλη που είναι εξόφθαλμο ότι είναι αδιανόητο να ελεγχθεί μέσα από τον εξαιρετικά μικρό αριθμό των υπαλλήλων της Υπηρεσίας, η οποία έχει κυριολεκτικά αποδεκατιστεί σε ανθρώπινο δυναμικό.

creteplus.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook