Κρήτη | Νέο κύμα αντιδράσεων για τον υβριδικό σταθμό

Περίπου 100 άτομα από την Κρήτη υπογράφουν την παρέμβαση της Πανελλήνιας Διακήρυξηε κατά των Αιολικών και άλλων λεγόμενων «ΑΠΕ» κατά του υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει της συζήτησης για το θέμα στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας, την Δευτέρα:

“Στα πλαίσια της προγραμματιζόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας στις 29/1/2018 στο Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης με θέμα την έκφραση άποψης επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας ΤΕΡΝΑ αποτελούμενο από: α) Αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο δήμο Σητείας και β) Αντλησιοταμιευτήρα δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνου, εκφράζουμε σαν ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α. την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημότες των παραπάνω δήμων που αγωνίζονται για την οριστική απόρριψη της κρινόμενης Μ.Π.Ε..

Το όλο έργο συνιστά καταστροφική κατά βάση και άσκοπη κατασπατάληση πόρων, συμβάλλει στην ερημοποίηση του τόπου μας, απειλεί με ανεπανόρθωτες βλάβες το φυσικό- πολιτισμικό περιβάλλον, διαταράσσει τον κοινωνικό ιστό του νησιού μας με απώλειες θέσεων εργασίας και με τραγικές συνέπειες στον τουριστικό τομέα.

Τέλος, το παρόν έργο, όπως και άλλα συναφή, το έχουμε ήδη απορρίψει προσυπογράφοντας την Πανελλήνια Διακήρυξη κατά των Αιολικών και άλλων λεγόμενων «ΑΠΕ».

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιαυτο και πάμε 1000 χρόνια πίσω με άλλες χώρες. Τι σχέση έχουν αυτά με τον τουρισμό? Για αιολικά πάρκα όχι αλλά για επίδομα στους βοσκούς που έχουν καμία 50αρια ζώα και τα αμολανε στους δρόμους ναι…… φέρτε και αλλά μνημόνια μας χρειάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ