Κρήτη | Θεαματικά παιχνίδια Ζίου Ζίτσου στην Αγία Γαλήνη | Photos

κρήτη-θεαματικά-παιχνίδια-ζίου-ζίτσο-715818

Η Αγία Γαλήνη μετετράπη σε… άντρο του Ζίου-Ζίτσου και εντυπωσίασε φίλους, θιασώτες του αθλήματος, την τοπική κοινότητα αλλά και τους πολλούς τουρίστες που έδειξαν να μετατρέπουν την περιέργειά τους σε μόνιμη θέση δίπλα στην παραλία.

Επρόκειτο για το καλοκαιρινό πρωτάθλημα «International JuJitsu Beach Games 2018» του οποίου έδρα για φέτος ήταν το πανέμορφο τουριστικό θέρετρο του νοτίου Ρεθύμνου και που οι σύλλογοι του νομού αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης φρόντισαν να εμπλουτίσουν με πολλούς αγώνες από αθλητές όλων των κατηγοριών.

Συγκεκριμένα ήταν το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις ηλικιακές κατηγορίες -15, -18 ετών και το 2ο Διεθνές Πρωτάθλημα για τις ηλικιακές κατηγορίες +18 ετών, το οποίο έλαβε χώρα σε αμμώδες τμήμα της κεντρικής παραλίας της Αγίας Γαλήνης, με την συμμετοχή 200 αθλητών και αθλητριών από 25 Συλλόγους της χώρας.

Οι μάχες ήταν το ίδιο δυνατές, ενώ για άλλη μια φορά ομολογουμένως, το επίπεδο ιδιαίτερα υψηλό. Φαίνεται πως και οι ίδιοι οι μαχητές αποκτούν σιγά-σιγά εμπειρίες τις οποίες και βγάζουν ιδίως όταν αγωνίζονται μπροστά σε κοινό.

Μοναδικό σε όλη την Ευρώπη

Το γεγονός ότι οι αγώνες διεξήχθησαν απογευματινές ώρες βοήθησε στη ροή αλλά και στην καλύτερη δυνατή εικόνα των αθλητών-τριών οι οποίοι αγωνίστηκαν σε Fighting System, NewazaGi, NewazaNoGi.

Από κοντά σε όλα αυτά, εκτός από τους προπονητές και η Ελληνική αλλά και η Παγκόσμια Ομοσπονδία ΖίουΖίτσου (JJIF). Κι αυτό γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόεδρος είναι ένας Έλληνας, ο Π. Θεοδωρόπουλος. Εκείνο που κάνει την εκδήλωση να μοιάζει μοναδική είναι το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα πρωτάθλημα στην παραλία που όμοιό του δεν διεξήχθη σε άλλο μέρος της Ευρώπης, υπό την Αιγίδα της JJIF.

Εκτός από τον κ. Θεοδωρόπουλο που βρισκόταν και στο περσινό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Ρεθύμνου, το «παρών» έδωσαν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΦΕΟΖΖ) κ. Αν. Πουλικίδης, η γεν. γραμματέας της ΕΦΕΟΖΖ κα Μαρία Χαριτοπούλου, ο υπεύθυνος Τεχνικών Αγωνιστικών Θεμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Γιόακιμ Τούμφαρτ, η εκπαιδευτής και διαιτητής παγκοσμίου επιπέδου κα Ροζαλίν Φερέιρα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά, ανέλαβε η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» και ο προπονητής του Συλλόγου, Βαγγέλης Συνολάκης.

Την γενική ευθύνη και επίβλεψη είχε ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου και ο προπονητής του, Παναγιώτης Κανακαράκης, ως επικεφαλής του αθλήματος του Ζίου-Ζίτσου στην Περιφέρεια Κρήτης.

Π. Θεοδωρόπουλος: «Αυτός ο τόπος ξέρει να προσφέρει»

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όπως προαναφέραμε, είναι Έλληνας. Ο κ. Π. Θεοδωρόπουλος, βλέπει ότι το άθλημα Ζίου-Ζίτσου αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, ένα παραπάνω στην Κρήτη που διαβλέπει ότι έχει αγαπηθεί από μικρές ηλικίες. Μάλιστα με τέτοιες διοργανώσεις, δίδεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί -εκτός από το ίδιο το άθλημα- και ο τουριστικός αθλητισμός στη χώρα μας. Ο ίδιος κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «Μπορώ να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την κινητοποίηση που υπάρχει. Η Κρήτη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο τον κόσμο, καθώς μέσα από τις δυο Διεθνείς συναντήσεις Beach JuJitsu Games, το 2017 στην παραλία του Ρεθύμνου και το 2018 στην παραλία Αγίας Γαλήνης, η Ελληνική Ομοσπονδία και η χώρα μας ειδικότερα πρωτοπορούν στα θέματα διοργάνωσης τέτοιου είδους αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης δεν μπορώ να μην πω για την φιλοξενία της οποίας τύχαμε στην Αγία Γαλήνη τόσο σε εμάς προσωπικά όσο και στους αθλητές και τους προπονητές. Είναι η δεύτερη φορά που αυτό το πρωτάθλημα επιλέγουμε να γίνει στην Κρήτη, διότι αυτός ο τόπος έχει μια ιδιομορφία. Ξέρει να προσφέρει, ξέρει να φιλοξενεί, ξέρει να αγωνίζεται. Μου αρέσει να έρχονται στην Ελλάδα εκδηλώσεις από το εξωτερικό».

Αν. Πουλικίδης: «Συνεχής προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης του αθλήματος»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) κ. Πουλικίδη ο οποίος εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος από την πορεία του πρωταθλήματος. Ο κ. Πουλικίδης επεσήμανε με έμφαση: «Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση ολοκληρώθηκε στην Κρήτη. Σε μια Περιφέρεια που πάντοτε φέρνει σε πέρας ό,τι αναλαμβάνει, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλήματός μας.

Όταν αποφασίστηκε να ανατεθεί η διοργάνωση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσα πολλά θα έκαναν οι άνθρωποι για μας. Τους ευχαριστούμε όλους. Η Ελληνική Ομοσπονδία θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται στο άθλημά μας και θα επιδιώκει πάντα να αναλαμβάνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία σε συνεργασία με τις κατά τόπους περιφέρειες και τους αθλητικούς συλλόγους, θα υλοποιούνται επιτυχώς με σκοπό την διατήρηση των υψηλών ποιοτικών και αγωνιστικών στάνταρ που έχουμε θέσει στις διοργανώσεις».

Π. Κανακαράκης: «Υποδειγματική διοργάνωση»

Ο επικεφαλής του Ζίου-Ζίτσου στην Κρήτη, Παναγιώτης Κανακαράκης που είναι και προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου στάθηκε στη ροή του προγράμματος καθώς έχει τεράστια εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις.

«Ήταν μια διοργάνωση που κύλησε υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα. Η Ομοσπονδία μας και το Ζίου-Ζίτσου μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι βρίσκονται πολύ μπροστά σε σύγκριση με όλα τα μαχητικά αθλήματα κι αυτό αποδεικνύεται από την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς Αγίας Γαλήνης, οι οποίοι ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος».

Β. Συνολάκης: «Πολλοί παράγοντες συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης»

Ο άνθρωπος που «έτρεξε» όλη τη διοργάνωση, ο κ. Β. Συνολάκης, είχε να επισημάνει μια σειρά από επί μέρους λόγους για να φτάσει να έχει αυτή την όμορφη εικόνα η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση.

«Πρώτα απ όλα ευχαριστούμε την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας που μας εμπιστεύεται την διοργάνωση σημαντικών αθλητικών και αγωνιστικών εκδηλώσεων. Ο πρόεδρος κ. Πουλικίδης και η γεν. γραμματέας κα Χαριτοπούλου, με τις ενέργειές τους και με την εργατικότητα που τους διακρίνει, έχουν συμβάλλει στην γιγάντωση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Επίσης, ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μας περιβάλλει με εμπιστοσύνη και στηρίζει τις προσπάθειές μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον διεθνή αντίκτυπο που λαμβάνουν οι διοργανώσεις μας.

Το Διεθνές Πρωτάθλημα Beach JuJitsu Games είχε ιδανική αριθμητική συμμετοχή αθλητών και αθλητριών και, κατά γενική ομολογία, κινήθηκε σε υψηλό οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι και οι στόχοι που είχαν τεθεί επετεύχθησαν.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης. Πρώτα απ’ όλα τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γ. Ταταράκη και ιδιαιτέρως δυο ανθρώπους που στάθηκαν πλάι μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Τον ακούραστο πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης, Μανώλη Φουντιδάκη και τον δραστήριο Δημοτικό Σύμβουλο, Μανώλη Τσιρινδάνη. Επίσης, ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συλλόγου «Δαίδαλος και Ίκαρος», Μύρωνα Ρυακιωτάκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μιχάλη Χριστοφοράκη.

Ευχαριστούμε ακόμα την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, την Seven Hellas, την Anek Lines & Blue Star Ferries, την Ellinair Airlines, τους χορηγούς μας, τους υποστηρικτές μας, τους εθελοντές, τους γονείς των αθλητών, τα ίδια τα παιδιά».

Ενίσχυση του τουρισμού μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί η δράση και η σωστή συνεργασία των διοργανωτών με την τοπική κοινότητα της Αγίας Γαλήνης. Οι άνθρωποι του τόπου στήριξαν με κάθε μέσο την διοργάνωση, φιλοξένησαν αθλητές και διοργανωτές ενώ φρόντισαν για την διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία οι αγώνες.

Γι’ αυτή την φροντίδα και τη συνεργασία μίλησε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Συγκεκριμένα: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές του πρωταθλήματος και να ευχαριστήσω τους φορείς της Αγίας Γαλήνης που αγκάλιασαν με θέρμη την διοργάνωση. Ευχαριστώ και προσωπικά τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη για όσα έκανε προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση. Στόχος μας είναι η προσέλκυση και άλλων αθλητικών διοργανώσεων στον Δήμο μας ενισχύοντας το τουριστικό μας προϊόν, δίδοντας την ευκαιρία σε ένα ευρύ κοινό να γνωρίσει από κοντά την περιοχή μας ενώ παράλληλα δίνουμε ώθηση στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Από κοντά και οι δηλώσεις του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης, Μανώλη Φουντιδάκη…: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αυτοί οι αγώνες στον τόπο μας. Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το πρωτάθλημα η προβολή της Αγίας Γαλήνης και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού που φέρει ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας».

Η ανοδική τάση στην Κρήτη

Κι επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταγραφεί μια συνεχόμενα ανοδική τάση των νέων και όχι μόνο, να ασχολούνται με το Ζίου-Ζίτσου. Επί παραδείγματι, σήμερα στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου-Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγους της χώρας. Τα εγγεγραμμένα αθλητικά σωματεία στην Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ ανέρχονται σε 298.

Η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό σωματείων στην Ελλάδα με 28 αναγνωρισμένους συλλόγους στην ομοσπονδία.

Τραπέζι στο λιμάνι Αγίας Γαλήνης

…Κι όπως είθισται να συμβαίνει, κρητική φιλοξενία δεν νοείται δίχως τραπέζι με τραγούδια και χορούς. Το βράδυ μετά την λήξη των αγώνων, πραγματοποιήθηκε κρητικό γλέντι στο λιμάνι Αγίας Γαλήνης.

Οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα (όσοι από αυτούς δεν είχαν τύχει ποτέ σε τέτοια βραδιά) είχαν την ευκαιρία να γευτούν την κρητική φιλοξενία, να χορέψουν και να διασκεδάσουν κάτι που επιμελήθηκαν στο μέγιστο βαθμό, οι τοπικοί σύλλογοι Αγίας Γαλήνης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου, που διεξάγεται κάθε χρόνο σε Χανιά, Ρέθυμνο ή Ηράκλειο, συμμετέχουν 1.100 αθλητές και αθλήτριες περίπου, δείγμα της τεράστιας ανάπτυξης που γνωρίζει το άθλημα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΕΡΙΤΗ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΡΙΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ :

4 ΧΡΥΣΑ, 5 ΑΣΗΜΕΝΙΑ, 2 ΧΑΛΚΙΝΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ NE WAZA

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ      GI

NO-GI

ΜΠΟΛΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ         1

2

ΜΠΟΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  –              2

ΜΑΡΤΙΜΙΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ              –

2

ΜΠΟΝΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑ                –

1

ΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                2              1

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ              –

2

ΜΑΡΝΕΛΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ         1              –

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  3              –

ΓΙΑΛΕΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  –

3

ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΙΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ  ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ…

Zarpanews.gr

One thought on “Κρήτη | Θεαματικά παιχνίδια Ζίου Ζίτσου στην Αγία Γαλήνη | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook