Ηράκλειο | Τον έλεγχο των ακτών της Κρήτης για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης ζητεί ο Περιφερειάρχης

arnaoutakisΤον έλεγχο των ακτών για την αποτροπή του φαινομένου της  λαθρομετανάστευσης στο νησί μας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τους 130 αλλοδαπούς Αραβικής καταγωγής που εντοπίστηκαν σήμερα από τις λιμενικές αρχές στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ερωτηθείς για το θέμα από εκπροσώπους του Τύπου, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων λαθρομετανάστευσης με δεδομένη την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στις Αραβικές χώρες.

«Μας προβληματίζει πάρα πολύ το φαινόμενο λόγω και των δυσάρεστων πολιτικών εξελίξεων στις Αραβικές χώρες. Για το τελευταίο περιστατικό με τους 130 λαθρομετανάστες, είμαστε σε συνεννόηση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καστρινάκη, το δήμο, την Μητρόπολη, βεβαίως με τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, τους εθελοντές, για να εξασφαλίσουμε καταρχήν στους ανθρώπους αυτούς τροφή και στέγαση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας: «Το θέμα της λαθρομετανάστευσης βεβαίως θα πρέπει να το δει συνολικά και η Κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέπονται το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Εμείς υποστηρίζουμε την προσπάθεια όλων των φορέων ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕλληνίδες πωλούν τα ωάριά τους για να ζήσουν!
Επόμενο άρθροΧανιά | Αύξηση 12% των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ