Ελλάς το μεγαλείο σου! | Μετέφεραν τραυματία σε καρότσα αγροτικού! | Video

karotsatraymatiasΓια 3η φορά μέσα σε ένα περίπου μήνα , ένας συμπολίτης μας μεταφέρθηκε με καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στο νοσοκομείο της Σητείας.

Σήμερα (χθες)το μεσημέρι περίπου στις 12:30, ο άτυχος 35 χρόνος τραυματίστηκε, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε τον “ πέταξε” από την θέση του οδηγού ,από λάθος χειρισμό του . Στο σημείο αμέσως έφτασαν άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας και κλήθηκε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το Δήμο της Σητείας ήταν εκτός Σητείας και έτσι κλήθηκε το ασθενοφόρο του 3ου ΚΕΠ της Ζήρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο συνοικισμό του Κιμουρίωτη και λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ Ζήρου και Κιμουρίωτη , ο τραυματίας μεταφέρθηκε πρώτα στην καρότσα του δικού του φορτηγού αυτοκινήτου. Όταν έφτασε, το ασθενοφόρο από την Ζήρο, οι υπεύθυνοι έκριναν ότι δεν θα πρέπει να μεταφερθεί στο ασθενοφόρο για λόγους ασφαλείας του τραυματία .

Ο 35 χρόνος μέχρι αυτή την στιγμή παραμένει στο νοσοκομείο της Σητείας για τις πρώτες Βοήθειες.

 

Πηγή : sitiapress

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Κατόπιν της σημερινής σας δημοσίευσης σχετικά με το περιστατικό στη θέση Αχλάδια στην περιοχή της Σητείας, όπου 35χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό μηχάνημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αγροτικό αυτοκίνητο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  Στις 12:21 (27/6) το τηλεφωνικό μας κέντρο, έλαβε την κλήση για το περιστατικό.
  Τη δεδομένη χρονική στιγμή το διαθέσιμο ασθενοφόρο του τομέα της Σητείας είχε μεταβεί, συνοδεία γιατρού, σε καρδιολογικό επεισόδιο έχοντας τελικό προορισμό το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

  Το Ε.Κ.Α.Β σε τέτοιες περιπτώσεις συνεργάζεται με την Αεροπορική βάση Ζήρου η οποία συνδράμει με την παροχή ασθενοφόρου και γιατρού.
  Βάσει αυτών η κλήση μεταβιβάσθηκε στην Αεροπορική βάση Ζήρου στις 12:27 (27/6).

  Εν τω μεταξύ στο συμβάν είχε σπεύσει και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου ο επικεφαλής Πυροσβέστης μην ακολουθώντας τις σαφείς οδηγίες μας για μη μετακίνηση του τραυματία, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη να τον μετακινήσει με αγροτικό όχημα(!)

  Αφού τοποθέτησε στον τραυματισμένο 35χρονο κολλάρο, και επικαλούμενος το γεγονός πως έχει παρακολουθήσει σεμινάρια προ νοσοκομειακής φροντίδας περιστατικών, αρνήθηκε την προσφορά βοήθειας από τον γιατρό του Ασθενοφόρου από την αεροπορική βάση Ζήρου, που είχε φτάσει στο περιστατικό.

  Εν κατακλείδι θα θέλαμε να γνωρίζετε πως εδώ και μέρες έχει δρομολογηθεί για την 1η Ιουλίου 2013, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κο Παπαγιαννίδη Δημήτρη, η ενίσχυση του τομέα της Σητείας με ένα ακόμη ασθενοφόρο.

  Θα σας παρακαλούσα για την ανάλογη δημοσίευση των παραπάνω

  Ο Διευθυντής Ε.Κ.Α.Β. 4ης Περιφέρειας Κρήτης
  Νικόλαος Γιαννακουδάκης

  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
  http://www.ekab.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ