Απόψε το πρώτο τηλεοπτικό debate για την Κεντροαριστερά με… απουσίες

απόψε-το-πρώτο-τηλεοπτικό-debate-για-την-κεν-597841

Έρευνα ετών από πολιτικούς επιστήμονες και επικοινωνιολόγους έχει διαπιστώσει πως η διεξαγωγή debate βοηθά τους τηλεθεατές να μάθουν τις θέσεις των υποψηφίων και να διαμορφώσουν άποψη για τον χαρακτήρα αυτών.

Μία τέτοια ευκαιρία θα έχουν απόψε όσοι παρακολουθήσουν το πρώτο «άτυπο» debate των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που θα μεταδοθεί την Πέμπτη το βράδυ στις 22:00 από το τηλεοπτικό κανάλι Action24 και στο οποίο θα συμμετάσχουν οι: Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης με συντονιστές τους Γιάννη Πολίτη, Γιώργο Κουβαρά και Αγγελική Σπανού.

Δεν θα συμμετάσχει η Γεννηματά

 Η κ. Φώφη Γεννηματά ερωτηθείσα για τα debate στα οποία θα συμμετάσχει δήλωσε από την Κρήτη πως «ο διάλογος μεταξύ όλων των υποψήφιων θα γίνει στα δύο debates που έχει αποφασίσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου με την σύμφωνη γνώμη όλων. Αυτή είναι εξάλλου σε γενικές γραμμές και η διεθνής πρακτική». Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως ακολουθεί αυτή την τακτική με σκοπό να  «περιφρουρήσει παράλληλα και την σοβαρότητα της διαδικασίας από κινδύνους εσωστρέφειας».Σημειώνεται πως η επιτροπή Αλιβιζάτου θα διοργανώσει δύο debate, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, δύο εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία τα οποία θα συντονίζει ο Παύλος Τσίμας. Σε τηλεοπτική παρέμβασή του την Τετάρτη ο κ. Αλιβιζάτος ανέφερε πως ελπίζει και σε ένα τρίτο debate το οποίο δεν είναι όμως ακόμη σίγουρο.Όσον αφορά την απουσία της κ. Γεννηματά, συνεργάτες της ανέφεραν στο CNN Greece πως «Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο όταν συμφωνούνται κάποια debate διεξάγωνται μόνο αυτά καθώς, μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η εγκυρότητα και η σοβαρότητα της διαδικασίας». Όπως μάλιστα οι ίδιοι ανέφεραν, τα «2+1» debate (δύο στον πρώτο γύρο και ένα ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο) τα στήριξαν όλοι οι υποψήφιοι.Επίσης, οι ίδιοι επισήμαναν πως «σε κάνενα από τα τηλεοπτικά debate που τους προτάθηκαν δεν θα προσκαλούνταν όλοι οι υποψήφιοι παρά μόνο οι επικρατέστεροι» αφήνοντας αιχμές για μη παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους υποψηφίους να αναπτύξουν τις θέσεις τους. 

Απών και ο Κωνσταντινόπουλος

Εκτός όμως από την κ. Γεννηματά απών θα είναι και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος για λόγους υγείας δεν θα μπορέσει να παραστεί.

Αιχμές και από τους υπόλοιπους τρεις υποψηφίους

Ενοχλημένοι για τον αποκλεισμό τους από την τηλεοπτική αυτή αναμέτρηση φέρεται πως είναι και οι υποψήφιοι Δημήτρης Τζιώτης, Απόστολος Πόντας και Κωνσταντίνος Γάτσιος με τον πρώτο να αποστέλει επιστολή διαμαρτυρίας στο κανάλι επισημαίνοντας πως με τον τρόπο αυτόν επαυξάνεται η ανισότητα μεταξύ των υποψηφίων.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το debate, θα μαγνητοσκοπηθεί το απόγευμα ενώ η σειρά που θα ερωτηθούν και θα αναπτύξουν την απόψεις τους οι υποψήφιοι σε κάθε γύρο θα καθοριστεί με κλήρωση. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τρεις κληρώσεις προτού ξεκινήσει η εκπομπή, παρουσία όλων των υποψηφίων, ώστε να καθοριστεί η σειρά με την οποία τοποθετούνται στον καθένα από τους τρεις γύρους.Στο τέλος του debate, ο κάθε υποψήφιος θα έχει 1 λεπτό στη διάθεσή του για να απευθύνει το προσωπικό του μήνυμα στους πολίτες.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook