Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων σε δημοσίευμα του zarpanews.gr

απάντηση-του-διοικητή-του-νοσοκομείο-238183

siriges-ligmenes-1Απάντηση στο δημοσίευμα του zarpanews.gr στο οποίο γινόταν αναφορά ( Δείτε εδώ ) με φωτογραφικό υλικό για ληγμένες σύριγγες σε χώρο του Τμήματος Νεογνών του Νοσοκομείου των Χανίων, απέστειλε ο Διευθυντής του ιδρύματος κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης.

Το zarpanews.gr ως οφείλει, δημοσιεύει ολόκληρη την απάντηση:

«Κύριε Δ/ντά,

Στις 9 Απριλίου (Μεγ. Πέμπτη), αναρτήθηκαν στην Ηλεκτρονική σας εφημερίδα zarpanews.gr τέσσερεις φωτογραφίες τις οποίες απέστειλαν «ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο».

Φυσικά δεν μπορεί να είναι ασθενείς, αφού στην Μονάδα Νεογνών Νοσηλεύονται Νεογνά.

Επιπλέον ο όποιος χώρος της μονάδας δεν είναι προσβάσιμος στο ευρύ κοινό.

Επιτρέψτε μου να κάνω ευθύς εξαρχής την διαβεβαίωση ότι:

Όχι μόνο στην ΜΕΝΝ αλλά σε ΚΑΝΕΝΑ τμήμα του Νοσοκομείου δεν χρησιμοποιούνται ληγμένα υλικά, ούτε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, ούτε και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Η διαβεβαίωση μου αυτή πηγάζει  κυρίως από την γνώση μου για την συνείδηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο που αποτελεί ένα διαρκή έλεγχο σε κάθετι που χρησιμοποιείται σε ασθενείς.

Ο έλεγχος είναι ακόμα πιο αυστηρός σε όλες τις κλειστές μονάδες και ειδικά εκείνη των Νεογνών.

Πέραν του καθημερινού ελέγχου υπάρχει και η ετήσια απογραφή που γίνεται τέλος Δεκέμβρη, κάθε χρόνο , από επιτροπές για κάθε τμήμα του Νοσοκομείου άρα θα έπρεπε η κούτα με τις ληγμένες βελόνες του 2014 να είχε τότε άμεσα αποσυρθεί και να υπάρχει προειδοποίηση για την κούτα με ημερομηνία λήξης 1ου /2015.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα πιστέψει ότι, ένας ασθενής η ένας συνοδός ασθενούς παρατηρεί μία ληγμένη παρτίδα υλικών σε κούτες, ότι έχει την άνεση σε κλειστή μονάδα να φωτογραφίζει, να παίρνει μια βελόνα και να την φωτογραφίζει και από τις δύο πλευρές, να είναι υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για το νεογνό του και δεν διαμαρτυρήθηκε αμέσως στο προσωπικό της Μονάδας και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά αρκέστηκε στην φωτογράφηση.

Άραγε οι γιατροί και το Νοσηλευτικό Προσωπικό δεν θα είχαν παρατηρήσει αυτό που με τόση ευκολία διαπίστωσε κάποιος τρίτος;

Κύριε Δ/ντά,

Είναι δεδομένο ότι η φωτογράφηση υπήρξε σκηνοθετημένη και μάλιστα από άτομο/α γνώστες του χώρου της Υγείας προφανώς με στόχους και σκοπούς που ερευνώνται.

Η βεβαιότητα μου προκύπτει από το εξής στοιχείο:

Για να αποδείξει – ουν, ότι πρόκειται για την μονάδα νεογνών (ειδεμή θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι από ένα οποιοδήποτε άλλο τμήμα) φρόντισε-αν, ανάμεσα στις δύο κούτες να τοποθετήσουν μια παιδιατρική καλλιέργεια αίματος (χρησιμοποιείται μόνο στο παιδιατρικό και στην ΜΕΝΝ).

Υπάρχουν και άλλα βοηθητικά στοιχεία για εμάς που θα μου επιτρέψετε να μην  τα αναφέρω.

Πιστεύω επίσης ότι ο/η  «φωτογράφος» στην προσπάθεια να επιτύχει τους στόχους που θέλει, δεν σκέφτηκε ότι η όλη σκηνοθεσία δυσφημεί την δουλειά και την προσφορά ολόκληρου του τμήματος.

Η έρευνα μας συνεχίζεται και αν χρειασθεί θα απευθυνθούμε και σε άλλους θεσμούς της πολιτείας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ

Χρόνια σας πολλά.»

Απάντηση zarpanews.gr

Από την απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χ. Δουλγεράκη, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς πως μάλλον ο κ. Δουλεγράκης δεν διάβασε, και αν το έκανε  δεν το έκανε προσεκτικά, το δημοσίευμα του zarpanews.gr .

Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε στον κ. Διοικητή πως στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται πουθενά πως η συγκεκριμένη παρτίδα με τις ληγμένες σύριγγες έχει χρησιμοποιηθεί. Εμείς απλά ρωτάμε… Και παίρνουμε την διαβεβαίωση πως δεν χρησιμοποιούνται.

Φυσικά στην απάντησή του ο κ. Δουλγεράκης δεν αρνείται ότι οι επίμαχες σύριγγες βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο καθώς αναφέρει πως «πέραν του καθημερινού ελέγχου υπάρχει και η ετήσια απογραφή που γίνεται τέλος Δεκέμβρη, κάθε χρόνο, από επιτροπές για κάθε τμήμα του Νοσοκομείου άρα θα έπρεπε η κούτα με τις ληγμένες βελόνες του 2014 να είχε τότε άμεσα αποσυρθεί και να υπάρχει προειδοποίηση για την κούτα με ημερομηνία λήξης 1ου /2015.»

Άρα λοιπόν, ίσως και να μην είχε αποσυρθεί και ούτε βέβαια σχετική προειδοποίηση υπήρχε. Γιατί ;

Για τα υπόλοιπα περί σκηνοθεσίας και άλλων φτηνών επιχειρημάτων το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι, πως καλά θα κάνει ο ίδιος ο κ. Δουλγεράκης  να κάνει την αυτοκριτική του, καθώς η διεκπεραιωτική και καθόλου διεκδικητική στάση του, τα τελευταία χρόνια που ο ίδιος είχε τοποθετηθεί στην διοίκηση του ιδρύματος από την προηγούμενη κυβέρνηση, έχουν φέρει το νοσοκομείο των Χανίων σε οριακή κατάσταση.

Να τονίσουμε στον κ. Διοικητή επίσης, πως εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα απαξιώσουμε την δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Άλλοι το έκαναν συστηματικά και πολύ επιτήδεια αυτό τα τελευταία χρόνια, υλοποιώντας πολιτικές υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Και βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Δουλγεράκη πως η κορυφαία δομή υγείας του τόπου δεν διοικείται από το Ηράκλειο.

Τέλος είμαστε υποχρεωμένοι να τον πληροφορήσουμε πως η συγκεκριμένη παρτίδα με τις σύριγγες εντοπίστηκε στο χώρο εξέτασης που βρίσκεται στην Μονάδα Νεογνών.

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε πως πλέον οι κούτες με το εν λόγω υλικό έχουν απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο χώρο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook