Αιματηρή συμπλοκή στα ανοιχτά της Χίου μεταξύ λιμενικών και Τούρκου δουλέμπορου

αιματηρή-συμπλοκή-στα-ανοιχτά-της-χίο-78422

metanastes-Σε πραγματική μάχη μετατράπηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η δεύτερη προσπάθεια Τούρκου διακινητή (είχε προηγηθεί η πρώτη μεταφορά) να αποβιβάσει συνολικά 26 μετανάστες στη βόρειοανατολική ακτή των Οινουσσών.

Η συμπλοκή των λιμενικών με τον Τούρκο δουλέμπορο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μεταναστών από πυρά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politichios.gr, ο Τούρκος διακινητής στη θέα του ταχύπλοου του Λιμενικού, στην αρχή προσπάθησε να το εμβολίσει και αφού απέτυχε άνοιξε πυρ εναντίων των δυο Λιμενικών που επέβαιναν στο σκάφος της δίωξης.

Οι δυο Λιμενικοί φέρονται να θεώρησαν σκόπιμο και βρισκόμενοι σε κατάσταση άμυνας να ακολουθήσουν τους κανόνες, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές στον αέρα, με τον Τούρκο διακινητή να εντείνει την προσπάθεια εμβολισμού με αποτέλεσμα τα στελέχη της Υπηρεσίας να ανοίξουν πυρ κατά του λαθρέμπορου.

Στη καταδίωξη που ακολούθησε από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν τρεις από τους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος του διακινητή με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου. Από τις πληροφορίες πρόκειται για δυο άνδρες 30 και 45 ετών και ένα κορίτσι 19 ετών που τραυματίστηκαν στο χέρι και στα πλευρά.

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τους μετανάστες από τις Οινούσσες κατέπλευσε στο Λιμάνι της Χίου ενώ ακολούθως με άλλο σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε και το σκάφος του Τούρκου διακινητή με εμφανή τα σημάδια των όσων προηγήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα για την αιματηρή εμπλοκή υποστηρίζει για τον Τούρκο δουλέμπορο ότι «όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού».

Για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει η διενέργεια προανάκρισης από τις Λιμενικές Αρχές, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα του νησιού. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, έχει ήδη ενημερώσει για το συμβάν την εισαγγελία του Ναυτοδικείου.

Στο νησί της Χίου μεταβαίνουν ο επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου, υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Χονδρονάσιος, και ο διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων, υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Βασίλειος Σιέττος.

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook