Έρχεται στα Χανιά το 4ο Φεστιβάλ «Ένας μήνας με Ιταλικό κινηματογράφο»

Το 4ο Φεστιβάλ «Ένας μήνας με Ιταλικό κινηματογράφο», διοργανωμένο από το Σύλλογο ‘’Φίλοι της Ιταλίας’’ υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και με την συνεργασία του Δήμου Χανιών και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ,, κάνει φέτος έναν κινηματογραφικό γύρο της Ιταλίας και επισκέπτεται τέσσερις πόλεις της χερσονήσου σε διαφορετικές εποχές. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη και για τις 4 Κυριακές του Μαρτίου με ώρα έναρξης τις 19:00 στην αίθουσα προβολών του Κ.Α.Μ.

Η σειρά των προβολών, θα ξεκινήσει την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 19:00 με μια επίσκεψη στη Σικελία του 1980. ‘’Η εξαφάνιση του Πατό βγαλμένη από το αστυνομικό βιβλίο του Αντρέα Καμιλέρι, γνωστός ως δημιουργός του επιθεωρητή Μονταλμπάνο.
Η δεύτερη ταινία, ‘’Η γενιά των 1000 ευρώ’’, γυρισμένη στο Μιλάνο, είναι μια κωμωδία για την σημερινή οικονομική ανασφάλεια των τριαντάρηδων της εποχής και θα προβληθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 19:00 στην ίδια αίθουσα.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα του Κ.Α.Μ., με την κινηματογραφική επίσκεψη στη Νάπολη από την οποία ‘’Ο τελευταίος Πουλτσινέλλα’’ μεταναστεύει στο Παρίσι και κατά την διάρκεια της οποίας ακούγονται υπέροχα ναπολιτάνικα τραγούδια από τον Μάσσιμο Ρανιέρι, έναν από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές της Ιταλίας.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ταινία ‘’Οι φίλοι του μπαρ Μαργαρίτα’’ που θα μας ταξιδέψει στην Μπολώνια του 1954 σε σκηνοθεσία του Πούπι Αβάτι, την Κυριακή 25 Μαρτίου στην αίθουσα προβολών του Κ.Α.Μ. στις 19:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόγραμμα προβολών :
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
Ώρα έναρξης : 19.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

4/3 : Η εξαφάνιση του Πατό
11/3 : Η γενιά 1000 €
18/3 : Ο τελευταίος Πουλτσινέλα
25/3 : Οι φίλοι του μπαρ Μαργαρίτα

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜην πατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο | Δείτε γιατί
Επόμενο άρθροΧανιά | Πρόβατα που βοσκούσαν ανεπιτήρητα, βρέθηκαν σκοτωμένα από καραμπίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ