Ένα νεογέννητο μωρό ανάμεσα σε 870 διασωθέντες μετανάστες!

mwro-metanastesΚοιμάται γαλήνια, τυλιγμένη σε λευκά υφάσματα και η εικόνα της παραπέμπει σε παραμύθι όπου η μικρή πριγκίπισσα απολαμβάνει τον ύπνο της, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ωμά διαφορετική από την φαντασία…

Ανάμεσα στους 870 μετανάστες που διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή στην Ραγκούζα ενώ έπλεαν σε πλοιάριο ανοιχτά των ιταλικών ακτών, συγκαταλέγεται και ένα νεογέννητο κοριτσάκι.

Η μικρούλα που ονομάστηκε από τους Ιταλούς αξιωματούχους Φραντσέσκα Μαρίνα, γεννήθηκε πάνω στο σκάφος του πολεμικού Ναυτικού καθώς η μητέρα της επιβιβάστηκε σε πλοιάριο μαζί με δεκάδες ακόμα ανθρώπους και αναχώρησε από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία.

Η τρυφερή φωτογραφία της νεογέννητης να κοιμάται δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του προφίλ του πολεμικού Ναυτικού στο Twitter και είχε την άμεση ανταπόκριση των χρηστών του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Η μικρή Φραντσέσκα Μαρίνα μεταφέρθηκε μαζί με τη μητέρα της σε νοσοκομείο της περιοχής, στο οποίο διακομίστηκαν δύο γυναίκες που κυοφορούν και δύο άνδρες με υψηλό πυρετό.

Στο μεταξύ, πάνω από 80 είναι οι περιπτώσεις διασωθέντων μεταναστών που εμφανίζουν συμπτώματα ψώρας και έχουν τεθεί σε απομόνωση μέχρι να λάβουν την απαραίτητη αγωγή.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα 103 είναι οι γυναίκες και 50 τα παιδιά που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, ενώ η καταγωγή τους είναι από τη Συρία και το Μπαγκλαντές.

Την ίδια ώρα, πάνω από 2.000 ήταν οι άνθρωποι που μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο διασώθηκαν από το πολεμικό Ναυτικό στα νερά της Σικελίας.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ