“Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι”: Παράταση παραστάσεων στο θέατρο Κυδωνία

kalokairi4Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στο Θέατρο Κυδωνία, στα Χανιά, το έργο του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Μάικ Κένι, «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.

kalokairi3Πρόκειται για ένα ποιητικό αριστούργημα γραμμένο για παιδιά, αλλά που θα μπορούσαν με ευχαρίστηση να το παρακολουθήσουν και θεατές μεγαλύτερης ηλικίας λόγω της απαράμιλλης ευαισθησίας και ωριμότητας της γραφής του. Ένα τρυφερό έργο με θέμα την απουσία και τη μνήμη, που καταφέρνει να συμφιλιώσει το μικρό παιδί με την ιδέα της απώλειας, χωρίς να αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη θάνατος.

kalokairi2Το έργο του Μάικ Κένι ανεβαίνει σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά – κοστούμια Ξανθής Κόντου, μουσική Νίκου Βίττη, φωτισμούς Μαρίας Μπαλαντίνου και με βοηθό σκηνοθέτη τον Βικέντιο Μηλογιαννάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Μιχάλης Βιρβιδάκης.

kalokairi1Τελευταίο τριήμερο παραστάσεων: 

  • Παρασκευή 14 Μαρτίου στις 9.30 μμ,
  • Σάββατο 15 Μαρτίου στις 6.30 μμ,
  • Κυριακή 16 Μαρτίου στις 11.30 πμ.

Επίσης θα δοθούν ξεχωριστές παραστάσεις για σχολεία, μετά από συνεννόηση, στα τηλέφωνα 2821092395 και 6973005570.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (για ενήλικες) και 5 ευρώ (για παιδιά). Το ταμείο λειτουργεί τις ημέρες των παραστάσεων μία ώρα πριν από την έναρξη.

Κρατήσεις θέσεων: 28210 92395

Το «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, με μεγάλη επιτυχία, και με τους Ιωάννα Παππά και Δημήτρη Καταλειφό στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Μάικ Κένι έχει αποσπάσει αρκετά σημαντικά βραβεία στη χώρα του. Η έγκυρη αγγλική εφημερίδα Independent τον περιέλαβε το 2003 στον κατάλογο των σημαντικότερων Βρετανών θεατρικών συγγραφέων, πλάι στον Πίντερ και τον Στόπαρντ.

afisaΗ Εταιρεία Θέατρου ΜΝΗΜΗ θα παρουσιάσει επίσης, μέσα στην τρέχουσα θεατρική περίοδο, το έργο της σύγχρονης αγγλίδας θεατρικής συγγραφέως Ελίζαμπεθ Κούτι, «Παντελόνια από Λέπια», σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Πρόκειται για ένα δράμα μυστηρίου, με τρείς ηθοποιούς, που αφηγούνται, ο καθένας από την πλευρά του, μια ιστορία που ξεκινά τον 12ο αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Το έργο παρουσιάστηκε πέρυσι στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ