Άρμα μάχης ανετράπη στην Αθηνών – Λαμίας | Νεκρός ο οδηγός

άρμα-μάχης-ανετράπη-στην-αθηνών-λαμί-67614

tanks

Απίστευτο περιστατικό στην περιοχή του Ωρωπού στις 5.45 τα ξημερώματα, όταν τεθωρακισμένο άρμα μάχης M-113 για ανεξήγητους λόγους μέχρι στιγμής ανετράπη σε παράδρομο της εθνικής οδού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος. Στο άρμα επέβαινε και δεύτερος οπλίτης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το άρμα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετέβαινε ως μέρος φάλαγγας στο λιμάνι του Ωρωπού, για να πάρει μέρος στην στρατιωτική άσκηση «Καταιγίδα».

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό επιτελείο στρατού για το θανατηφόρο δυστύχημα

“Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ”

 

Πηγή : protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook