Χανιά | Ξεκινάει στο Χανίων το έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό»

χανιά-ξεκινάει-στο-χανίων-το-έργο-εκπ-57592

odysseasΣτο Δήμο Χανίων πρόκειται να ξεκινήσει το έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).

Μετά την ολοκλήρωση κάθε  επιπέδου , οι εκπαιδευόμενοι δύναται να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν και σε κάθε εκπαιδευόμενο προβλέπεται να διανεμηθεί εκπαιδευτικό και επικουρικό υλικό -έντυπο και ηλεκτρονικό.

Η ανακοίνωση μαζί με την αίτηση θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων στη διαδρομή chania.gr-Δια Βίου Μάθηση-Εκπαίδευση Ενηλίκων και θα διανέμεται  από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Χανίων (Μέγαρο Πάνθεον).

Για τη συμμετοχή απαιτείται ακόμη η προσκόμιση φωτοτυπίας της 1ης σελίδας του διαβατηρίου και της άδειας διαμονής.

Αιτήσεις θα κατατίθενται συμπληρωμένες από Δευτέρα 22/04/2013 και ώρες  10-12 π.μ

Στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Χανίων στο Μέγαρο Πάνθεον, Κριάρη 40, 1ος όροφος,

Πληροφορίες: Δήμος Χανίων – Τμήμα Παιδείας:  Ελληνάκη Αμαλία , τηλ: 28213 41785

&   Υπεύθυνος Εκπαίδευσης                                  Βεστάκης Μανώλης  τηλ: 6948087440.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook