Χανιά | Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε για τις πλημμύρες στην Κίσαμο

χανιά-ανακοίνωση-κ-κ-ε-για-τις-πλημμύρ-28921

KKEΓια την έλλειψη βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και για τον απάνθρωπο χαρακτήρα της πολιτικής που από τη μία δίνει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο και από την άλλη στερεί από το λαό βασικές υποδομές στην κατοικία, κάνει λόγο μεταξύ άλλων, με ανακοίνωση του, το  Γραφείου Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ με αφορμή τις πλημμύρες στην Κίσαμο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη κακοκαιρία ανέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ανέδειξε τον απάνθρωπο χαρακτήρα της πολιτικής που από τη μία δίνει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο και από την άλλη στερεί από το λαό βασικές υποδομές στην κατοικία, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και άλλους νεκρούς μετά τους δύο θανάτους σε Άργος και Θεσσαλονίκη.

Από την κακοκαιρία καταστράφηκε το δίκτυο ύδρευσης στην Κίσσαμο, αχρηστεύτηκε εντελώς η αγροτική οδοποιία, το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ αρκετές ήταν και οι ζημιές σε σπίτια της περιοχής. Καταστροφικές ήταν και οι συνέπειες στην αγροτική παραγωγή της περιοχής αφού οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι έκαναν ανεπανόρθωτες ζημιές στην παραγωγή και στα χωράφια.

Ενώ το πρόβλημα για την συγκεκριμένη περιοχή είχε εντοπιστεί έγκαιρα δεν δόθηκαν στην αντιπεριφέρεια τα απαραίτητα κονδύλια που είχαν ζητηθεί από το υπουργείο για τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής. Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση τόσο στο διαχρονικό πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όσο και στο σοβαρό πρόβλημα της θέρμανσης.

Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης αφήνει το λαό αποξενωμένο απ’ όλα αυτά τα επιτεύγματα, να ζει σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων, την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στις ζημιές στα σπίτια και θα επιμείνει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης που θα διεκδικήσει έργα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook