Πόσες κάλπες θα στηθούν;

kalpi vouliΗ Ολομέλεια της Βουλής θα είναι εκείνη που θα λάβει την απόφαση να στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστρα Λαγκάρντ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη και, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση -η οποία χαρακτηρίζεται γνωμοδοτική από το Γραφείο Τύπου της Βουλής- και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και ο αριθμός των πολιτικών προσώπων κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις είναι τέσσερις.

Αν στηθούν τρεις κάλπες θα αφορούν τις προτάσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (σ.σ. προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου) του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (σ.σ. προτείνει την άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου) και των ΑΝΕΛ (σ.σ. προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και κατά των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου).

Είτε θα στηθούν τόσες κάλπες όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων είτε τέσσερις κάλπες όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ερώτηση ποιο κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο έχει εισηγηθεί να στηθούν τρεις κάλπες, το Γραφείο Τύπου της Βουλής απάντησε ότι αυτό θα φανεί κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Στο ερώτημα αν η Βουλή έχει απευθύνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το θέμα, η απάντηση ήταν αρνητική.

Πηγή:real.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ