Κρήτη | Σπείρες με πλοκάμια στο εξωτερικό εξαπατούν συνεταιρισμούς και παραγωγούς

astynomiaΓια οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, που δρουν κυρίως σε Βαλκανικές χώρες κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή καταγγελίες για περιστατικά εξαπάτησης σε βάρος αγροτικών και τοπικών Συνεταιρισμών, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων καθώς και μεμονωμένους εμπόρους και παραγωγούς.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ άγνωστοι δράστες παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα προϊόντα (σταφύλια, λαδί, κρέατα, ντομάτες, οπωροκηπευτικα κ.λ.π) με προορισμό κυρίως χώρες του εξωτερικού, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το συμφωνηθέν αντίτιμο στους προμηθευτές.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης καταγγέλλονται από αγροτικούς και τοπικούς Συνεταιρισμούς, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων καθώς και μεμονωμένους εμπόρους και παραγωγούς, περιστατικά εξαπάτησης, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι μετά από προηγουμένη επικοινωνία παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα προϊόντα (σταφύλια, λαδί, κρέατα, ντομάτες, οπωροκηπευτικα κ.λ.π) με προορισμό κυρίως χώρες του εξωτερικού, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκύπτει ότι πρόκειται για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως της Βαλκανικής,. Από τις χώρες αυτές, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων, με τη βοήθεια «εγχώριων» συνεργατών τους, καταφέρνουν να εξαπατούν τέτοιους συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες και να αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, παρακαλεί, όσους δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζονται οι συναλλαγές τους. Παράλληλα σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε επιλήψιμο κατά τις συναλλαγές τους, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ