Καρδινάλιος από την Βρετανία λέει ότι η παιδεραστία δεν είναι έγκλημα | Ουστ…

napier
Ο Νοτιοαφρικανός καρδινάλιος Γουίλφριντ Νάπιερ υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι οι παιδεραστές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως εγκληματίες.

“Από την εμπειρία που έχω, διαπιστώνω ότι η παιδεραστία είναι στην πραγματικότητα ασθένεια. Δεν είναι ποινικό πρόβλημα, είναι ασθένεια”

επέμεινε ο αρχιεπίσκοπος του Ντέρμπαν.

“Είναι μια ψυχική ασθένεια. Τι κάνουμε με τις ασθένειες; Προσπαθούμε να τις θεραπεύσουμε. Εάν εγώ, που είμαι φυσιολογικός, επιλέγω συνειδητά να παραβιάσω το νόμο, πρέπει να τιμωρηθώ”, συνέχισε ο 72χρονος καρδινάλιος, που είναι γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του. Το 2000 ο Νάπιερ επικρίθηκε σφοδρά επειδή αρνήθηκε να απομακρύνει από τη νοτιοαφρικανική Εκκλησία ιερείς που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις παιδεραστίας.
Μάλιστα ο καρδινάλιος Νάπιερ, ο οποίος συμμετείχε και στο πρόσφατο κογκλάβιο που εξέλεξε πάπα τον Φραγκίσκο Α΄, φέρνει νέες αντιδράσεις στο Βατικανό, λίγες μόλις μέρες μετά την εκλογή του Πάπα.

Ο καρδινάλιος είπε ότι γνωρίζει δύο ιερείς που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδιά και στη συνέχεια έγιναν και οι ίδιοι παιδεραστές. “Μην μου λέτε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ποινικά υπεύθυνοι εξίσου με κάποιον που επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι κάποιου του αξίζει να τιμωρηθεί όταν και ο ίδιος φέρει τραύματα”, κατέληξε.

Η Μπάρμπαρα Ντόρις, που είχε κακοποιηθεί όταν ήταν ανήλικη και είναι μέλος μιας ομάδας θυμάτων στις ΗΠΑ, αντέδρασε στις δηλώσεις αυτές τονίζοντας: “Μπορεί να είναι ασθένεια, αλλά είναι επίσης και έγκλημα και τα εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται, οι εγκληματίες να δίνουν λογαριασμό για τις πράξεις τους. Οι επίσκοποι και οι καρδινάλιοι έκαναν λάθος γιατί κάλυψαν τα εγκλήματα και επέτρεψαν στους δράστες να συνεχίσουν τη δράση τους, να μην συλληφθούν, να κρατήσουν αυτά τα πράγματα μυστικά εντός της Εκκλησίας”, υπογράμμισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚυνήγι Θησαυρού 2013 από τον Super Fm 89.6 | Δηλώστε συμμετοχή τώρα! | Όροι συμμετοχής
Επόμενο άρθροΤι θα ψηφίσουν οι Κύπριοι Βουλευτές σήμερα ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ