Ηράκλειο | Αυτοί είναι οι δήθεν εφοριακοί που έταζαν επιστροφές φόρου και έκλεβαν μετρητά

ηράκλειο-αυτοί-είναι-οι-δήθεν-εφοριακ-105292

apati.ilikiomenoiΤέλος καλό, όλα καλά στην υπόθεση της εξαπάτησης ηλικιωμένων, με τα δύο πρόσφατα κρούσματα να έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Οι πληροφορίες που ήθελαν από νωρίς το πρωί την Αστυνομία να είναι πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, επιβεβαιώθηκαν.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και είναι Έλληνες, ένας άνδρας 30 ετών και μια γυναίκα 26, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αττική για παρόμοια αδικήματα και φαίνεται ότι συστηματικά αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους, προκειμένου υποτίθεται να «αποδεσμεύσουν» μεγάλα χρηματικά ποσά για συγγενικά τους πρόσωπα.

Πρόκειται, για τον Γεώργιο ΖΕΡΒΑ του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και την Χριστίνα ΖΩΓΡΑΦΟΥ του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, οι φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή για να εντοπιστούν και άλλα θύματά τους.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία:

Εξιχνιάστηκαν,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δυο διαφορετικές υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, ηλικίας 81 και 65 ετών.

Σύμφωνα με καταγγελία της 65χρονης, προχθές (29.10.2013) το μεσημέρι, δύο άγνωστες γυναίκες, παρουσιαζόμενες ως υπάλληλοι της εφορίας, την έπεισαν να τους παραδώσει κοσμήματα χρηματικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, προκειμένου να αποδεσμεύσουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, υπέρ συγγενικού της προσώπου.

Επιπλέον, χθες (30.10.2013) το πρωί, σύμφωνα με καταγγελία της 81χρονης, τρία άγνωστα άτομα (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) παρουσιαζόμενοι ως φιλικά πρόσωπα οικογενειακού της ατόμου, την έπεισαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700) ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο εκ των παραπάνω δραστών.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση δράστιδα είναι 26χρονη ημεδαπή και στη δεύτερη, ως δράστης ταυτοποιήθηκε 30χρονος ημεδαπός. Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ πρόσφατα συνελήφθησαν σε περιοχή της Αττικής για συναφή αδικήματα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook