Δεν γίνονται μειώσεις σε επιδόματα βουλευτών

Μπορεί ο κρατικός Προϋπολογισμός 2013 να είναι φτωχός προς όλους όχι όμως για τους βουλευτές και τις παροχές τους αλλά και για το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα ενώ ο προϋπολογισμός της Βουλής που κατατέθηκε, παρουσιάζει μείωση, η οποία προέρχεται από τις περικοπές που υφίστανται οι υπάλληλοι, ενώ στον αντίποδα οι βουλευτές αποφάσισαν να διατηρήσουν σχεδόν ανέπαφο το εισόδημα τους.

Οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης, και την οικογενειακή παροχή του, την ώρα που προχωρεί η κυβέρνηση σε περικοπές συντάξεων, μισθών και επιδομάτων.

Επίσης μετά την αποκάλυψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο πως η κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές των συντάξεων, τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής και την οργή που προκάλεσε αυτό, έρχεται να προστεθεί και το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Για το συγκεκριμένο Ίδρυμα, σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ στον προϋπολογισμό του 2011 είχε εγγράφει 1 εκατομμύριο ευρώ, στα «ψιλά γράμματα» του απολογισμού, καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρω.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί, καθώς τα συγκεκριμένα κονδύλια για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θεωρούνται απόρρητα. Για την ιστορία το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συστάθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ