Για ΡΙΚΣΣΥ και ανατροπή, χλωμόν | Για ρήξη χιαστών πιθανόν …

για-ρικσσυ-και-ανατροπή-χλωμόν-για-ρή-11420

Μέχρι χθες γνωρίζαμε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος διέθετε δύο ιδιότητες, αυτή του πανεπιστημιακού καθώς και εκείνη του πολιτικού. Πλέον απέκτησε ακόμη μια, αυτή του γελωτοποιού που με τις κινήσεις του σκορπίζει το γέλιο στην κοινωνία.

Πέρα όμως από το γέλιο, προκαλεί επίσης τα νεύρα καθώς και τις ανοχές το παλικάρι που εξελίχθηκε επί εκσυγχρονισμού. Ο Ανδρέας Λοβέρβος δημιούργησε τη ΡΙΚΣΣΥ για να προκαλέσει τη ρήξη με τι;

> Με την κυβέρνηση; Μα αφού τη στηρίζει

> Με τα μνημόνια; Μα αφού τα ψηφίζει

> Με το ΠΑΣΟΚ; Αφού τα κάνει και τα δύο και συμφέρει.

Έλα όμως που βουλιάζει; Και το έλεγε ο ΓΑΠ ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Δεν άλλαξαν και ορίστε.

Πολύ απλά ο κος Λοβέρδος πέρα από την όποια πολιτική πίκρα που τόσο το 2007 όσο και το 2012 έμεινε στη σκιά του ογκώδους σε ανθρώπινη μάζα και ουχί σε πολιτικό εκτόπισμα Ευάγγελου Βενιζέλου, κάνει προσπάθειες να διασωθεί από το σχεδόν βυθισμένο ΠΑΣΟΚ. Τα ποντίκια έφυγαν πρώτα, οι επιβάτες πήδηξαν στο νέρο, στις σωστικές λέμβους, όπου έβρισκαν. Τώρα την κοπανάνε και οι αξιωματικοί.

Ο τέως υπουργός υγείας προφανώς φιλοδοξεί να μεταμορφωθεί στον επόμενο Φώτη Κουβέλη. Να μετατραπεί σε πολιτικό αρχηγίσκο ενός υποτιθέμενου αριστερίζοντος κόμματος, να εισέλθει στη Βουλή μετέχοντας σε κυβερνήσεις συνεργασίας και παραμένοντας σε στενή επαφή με την αγαπημένη του ερωμένη, την εξουσία.

Βέβαια ο κος Λοβερδός αγνοεί πως αν το ΠΑΣΟΚ άργησε να πεθάνει, αυτό δεν οφείλεται στα στελέχη του αλλά τον μακαρίτη ιδρυτή του. Όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, μάλλον νόμιζαν πως ψηφίζουν ακόμη τον Ανδρέα. Τον Παπανδρέου εννοώ. Άλλωστε μια σειρά αποτυχημένων ενεργειών αυτόνομης πολιτικής καθόδου (Τρίτσης, Αρσένης και προσφάτως η εμπνεύστρια του “λεφτά υπάρχουν” Λούκα Κατσέλη) αποδεικνύουν τον κανόνα με μόνη εξαίρεση το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα επί Σημιτισμού πως ούτε ψήφοι υπάρχουν. Και εν προκειμένω κορόιδα.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του δεν έχει ανάγκη. Κάθε μέρα αποδεικνύει πως μπορεί να πέσει μόνος του.

Η μόνη λοιπόν ΡΙΚΣΣΥ που θα καταφέρει ο κος Λοβέρδος είναι αυτή της ρήξης χιαστών, σπληνός, έσω μηνίσκου κ.ο.κ. από τη δύναμη της πρόσκουσής του απότομα στο έδαφος! Μόνο τη ρήξη του γνωστού υμένα θα αποφύγει αφού την υπέστη προ πολλού υπηρετώντας ότι υπηρέτησε. Μετά φυσικά θα φιλοξενηθεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που τόσο επιτυχημένα αναδιοργάνωσε…

Γράφει ο Στρατής  Μαζίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook