“Όχι” στην άρση της ασυλίας Σταθάκη | “Ναι” για Ηλιόπουλο, Κακλαμάνη

Αρνητική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια του Σώματος, επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, που βασίζεται σε κατηγορία για οικονομική διαχείριση στο πανεπιστήμιο Κρήτης, από τη θέση του αντιπρύτανη.

stathakis vouliΟ βουλευτής ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει, ενώ μετά την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων η Επιτροπή αποφάνθηκε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

«Όχι» ψήφισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν «παρών»), το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ είπαν «ναι».

  • Ναι για Ηλιόπουλο και Κακλαμάνη

Να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο κ. Ηλιόπουλος, σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελέα εφετών, παραπέμπεται για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής υποστήριξε προς την Επιτροπή ότι κατέχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του, πλην του Π. Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε «όχι» αιτιολογώντας πως «δεν θέλησε να δώσει άλλοθι στους Χρυσαυγίτες -ειδικώς δε για κατηγορίες που δεν ευσταθούν στο δικαστήριο- να μιλούν περί δήθεν οργανωμένου πολιτικού σχεδίου διώξεων εναντίον τους».

Επίσης, η Επιτροπή εισηγείται την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ως δήμαρχος Αθηναίων είχε μηνυθεί από τον δασάρχη για κοπή δέντρων, χωρίς άδεια, σε πάρκο της Πατησίων ώστε να δημιουργηθεί εκεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάνθηκε αρνητικά για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος είχε μηνυθεί από το βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ