Υπόθεση Αλεξίας: Κατάσχεται η περιουσία του 54χρονου που τραυμάτισε την 8χρονη με αδέσποτη σφαίρα | Video

υπόθεση-αλεξίας-κατάσχεται-η-περιουσ-924566

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του 54χρονου, μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξία τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, πέρυσι το Πάσχα.

Όπως αναφέρθηκε την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το δικαστήριο διέταξε ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατηγορούμενου. Στην απόφαση αναφέρεται ότι η «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του».

Το δικαστήριο τονίζει πως μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος. Tο περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Το γεγονός ότι ο 54χρονος θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του σε συνδυασμό με το ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του, να την αλλοιώσει και γενικά να αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία, οδηγούν τις διακαστικές αρχές στο συμπέρασμα πως η κατάστασή του είναι επισφαλής. ‘Έτσι λοιπόν, έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας της Αλεξίας και θα γίνει συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κατηγορούμενου.

Τονίζεται δε, πως «μέχρι και σήμερα δεν έχει προσφέρει κάποιο ποσό για την αντιμετώπιση των αναγκών της ανήλικης και της οικογένειάς της» παρά το γεγονός ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση».

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook