Υπάλληλος φαρμακείου στις ΗΠΑ αρνήθηκε να πουλήσει προφυλακτικά σε πελάτη επειδή… είναι ενάντια στη θρησκεία του

υπάλληλος-φαρμακείου-στις-ηπα-αρνήθη-1492907

Μία γυναίκα απόρησε με την απόφαση του ταμία σε φαρμακείο των ΗΠΑ να αρνηθεί να της πουλήσει προφυλακτικά, για λόγους θρησκείας.

Η γυναίκα πήγε στο Walgreens στο Ουισκόνσιν για να αγοράσει προφυλακτικά, ωστόσο σοκαρίστηκε όταν ο υπάλληλος τής είπε ότι δεν ήταν σε θέση να της τα πουλήσει, καθώς ήταν ενάντια στη θρησκεία του.

Η γυναίκα απάντησε εύλογα στον ταμία, ότι η πίστη τους δεν είχε καμία σχέση με την επιθυμία της να αγοράσει κάτι για να αποτρέψει μία εγκυμοσύνη και σε τελική ανάλυση «δεν ήταν δική τους δουλειά». Ο υπάλληλος κάπου εκεί είπε ότι θα χαρεί να πάρει τον διευθυντή για να τη βοηθήσει, κάτι που τελικά έγινε και εν τέλει ολοκληρώθηκε η συναλλαγή.

Ο σύντροφός της κοπέλας ήταν αυτός που το «ανέβασε» στο Twitter εκφράζοντας τη φρίκη του για το περιστατικό.

Ένας χρήστης στο Twitter έγραψε «οπότε, αν ο ταμίας δεν πίνει, αλλά εσύ αγοράσεις αλκοόλ, δεν θα σου πουλήσει, έτσι δεν είναι; Αν είσαι καπνιστής αλλά αυτός όχι, δεν θα σου πουλήσει τσιγάρα; Αν πιάσεις μια δουλειά, την οποία απαγορεύει η θρησκεία σου, θα αναζητήσεις άλλη; Τέλος της ιστορίας».

Μετά το περιστατικό, η εταιρεία Walgreens αναφέρθηκε στην επιλογή του προσωπικού να μην πουλήσει προφυλακτικά σε έναν πελάτη: «Οι πολιτικές μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι καλύπτουμε τις ανάγκες των ασθενών και των πελατών μας, σεβόμενοι παράλληλα τις θρησκευτικές και ηθικές πεποιθήσεις των μελών της ομάδας μας», υποστήριξαν στο NBC, για να συμπληρώσει: «Οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες, ωστόσο όταν ένα μέλος της ομάδας έχει ηθική ή θρησκευτική πεποίθηση για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής, απαιτείται να παραπέμψει τον πελάτη σε άλλο υπάλληλο ή διευθυντή που θα ολοκληρώσει τη συναλλαγή, κάτι που συνέβη σε αυτήν την περίπτωση».

Στο Twitter πάντως ξεκίνησε ήδη καμπάνια με hashtag #BoycottWalgreens, με πολλούς ανθρώπους να λένε ότι θα σταματήσουν να ψωνίζουν εκεί λόγω της πολιτικής τους.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook