Ξιφασκία: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Δώρα Γκουντούρα

ξιφασκία-προκρίθηκε-στους-ολυμπιακο-1191297

Η επιβεβαίωση της πρόκρισης μπορεί να την ταλαιπώρησε αφού έπρεπε να περιμένει λόγω κορoνοϊού έναν ολόκληρο χρόνο για το τελευταίο, κρίσιμο παγκόσμιο κύπελλο, η «γεύση» όμως της επίτευξης του Ολυμπιακού ονείρου είναι πολύ γλυκιά για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας.

Η Ρουμάνα Μπιάνκα Πασκού που ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να την απειλήσει κέρδισε τον πρώτο γύρο οριακά με 15-14 κόντρα στην Ουγγαρέζα Σουκς. Η Γκουντούρα λίγο αργότερα πέρασε κι αυτή εύκολα, με 15-8 κόντρα στην Αμερικανίδα Σέλτον.

Στη φάση των 32 όμως η Πασκού ηττήθηκε από την Γαλλίδα Μπαλζέρ και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με +4 βαθμούς. Αντίθετα, η Γκουντούρα επικράτησε 15-14 επί της Γιαπωνέζας Τακασίμα και πέρασε στις 16 του τουρνουά.

Οι 106 βαθμοί που συγκεντρώνει συνολικά η Ρουμάνα δε φτάνουν τους 120 που έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής η Ελληνίδα, η οποία κλείνει πλέον εισιτήρια με προορισμό το Τόκιο.

Ό,τι και να γίνει αύριο στο ομαδικό, η Γκουντούρα έχει από τη βαθμολογία εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσω μίας εκ των δύο ευρωπαϊκών θέσεων ατομικής πρόκρισης. Θα συνεχίσει έτσι την ελληνική παρουσία στο Ολυμπιακό τουρνουά της σπάθης μετά τις συμμετοχές της Βάσως Βουγιούκα το 2012 και το 2016.

«Νιώθω ανακούφιση και απερίγραπτη χαρά, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ανυπομονώ να βρεθώ στο Τόκιο!», ήταν το λιτό σχόλιο της μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook