Ξεκίνησε η διαγράμμιση για τα τραπεζοκαθίσματα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων – 4.550 τ.μ ο χώρος για τους επιχειρηματίες

Ξεκίνησαν οι εργασίες οριοθέτησης του παραχωρουμένου χώρου 4.550 τμ, από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τα οποία έχουν αναλάβει την διαγράμμιση των ορίων για τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και τα σκιάστρα των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Ενετικό Λιμάνι.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι η οριοθέτηση του παραχωρουμένου χώρου ήταν μια προτεραιότητα που βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής για τα ζητήματα του δημόσιου χώρου, ήδη από την προεκλογική περίοδο, συμπληρώνοντας πως: “Σήμερα το πρωί, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τα συνεργεία μας προχώρησαν στην εφαρμογή της απόφασης του ΚΑΣ για την οριοθέτηση του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος βάζει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας στο Ενετικό Λιμάνι και καθιστά βιώσιμη την λειτουργία του όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα άλλα και όσον αφορά την λειτουργικότητα, την προσπελασιμότητα από τους πολίτες των Χανίων αλλά και τους χιλιάδες των επισκεπτών.”

Παράλληλα ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι: “Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, και είμαι σίγουρος ότι και οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται, αφενός το νομικό πλαίσιο το οποίο μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε σε αυτήν την διαδικασία αλλά και από την άλλη την αναγκαιότητα να γίνουν παρεμβάσεις στην εικόνα του λιμανιού, για την συνολική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του.”Με την σειρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Μανώλης Κοτσιφάκης δήλωσε σχετικά: “Με σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στην επιχειρηματικότητα στο Ενετικό Λιμάνι, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οριοθετείται ο παραχωρούμενος εγκεκριμένος χώρος σύμφωνα και με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού – ΚΑΣ”

Η απόφαση σχετικά με τον παραχωρούμενο χώρο είχε ληφθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το 2018 και αφορά 4.550 τ.μ. κατά μήκους της βόρειας χερσαίας ζώνης του ενετικού λιμένα προς χρήση από ιδιώτες. Οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς μέρες.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε απατεώνες ποιον δουλεύεται αφού δε έχει ξυλώσει κανένας τίποτα, πως βάζεται μπογιά σιγά το πράμα, και πριν υπήρχε μπογιά
    και όλοι την παραβιάζατε… Μας δουλέυονε κανονικά δήμαρχος και αντιδήμαρχος…δηλαδή Βάμβουκας και Συμαντιράκης…Όλοι μόκο και η κοροϊδία συνεχίζεται, τι έγινε κύριε Βάμβουκα το Σύμφωνα με τον Νόμο, στις 30 Νοεμβρίου πρέπει να κατεδαφιστούν όλες οι κατασκευές και να εφαρμοστεί η μελέτη για τα νέα σκιάδια των καταστημάτων…????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ