VIP ΜΕΘ: Σε πανικό η κυβέρνηση! O Πλεύρης μιλάει για fake news ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζητάει διερεύνηση των καταγγελιών

vip-μεθ-σε-πανικό-η-κυβέρνηση-o-πλεύρης-μιλ-1333468

Σάστισαν με τις καταγγελίες για τις VIP ΜΕΘ – Άλλα λέει ο Πλεύρης, άλλα ο Οικονόμου

Αρκετή ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών για δεκάδες ΜΕΘ που δεν διατίθενται στον κόσμο που τις χρειάζεται, αλλά είναι… κρατημένες για «επώνυμους» ασθενείς, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επιτέθηκε σε όσους έκαναν τις σχετικές καταγγελίες, (σ.σ. ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ), δείτε ΕΔΩ, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος είχε άλλη άποψη για το θέμα…

Ο κ. Πλεύρης αφού έκανε λόγο για «ιατρικά κριτήρια» μεταφοράς ασθενών σε κλίνη ΜΕΘ, χαρακτήρισε «συκοφάντες» όσους «διακινούν fake news» και πρόσθεσε ότι «είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υγείας:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Οικονόμου ζητάει διερεύνηση των καταγγελιών

Ωστόσο νωρίτερα, σε διαφορετική γραμμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι εφόσον υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να γίνει διερεύνηση: «Αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ … Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση» δήλωσε λίγο πριν την επιθετική απάντηση του Θάνου Πλεύρη.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο «ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα».

«Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σε χθεσινή εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra Channel υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα είναι εκτός μάχης κρατημένες για VIP περιστατικά. Σε σημερινή του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ ΤV ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook