Βελιγράδι: Αυτός είναι ο 14χρονος που αιματοκύλησε το σχολείο του – «Τους σκότωσε όλους»

βελιγράδι-αυτός-είναι-ο-14χρονος-που-αι-1684023

Σοκ προκαλεί το λουτρό αίματος που προκάλεσε ο 14χρονος Κόστα Κετσμάνοβιτς στο σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» του Βελιγραδίου, όπου φοιτούσε (δείτε ΕΔΩ).

Ο 14χρονος μακελάρης εισήλθε στις 08:40 το πρωί μέσα στο σχολείο, αφού λογομάχησε με τον φρουρό, κατευθύνθηκε προς την τάξη του όπου άνοιξε πυρ, πυροβολώντας πρώτα τη δασκάλα του και στρέφοντας αργότερα το όπλο εναντίον των συμμαθητών του.

Σύμφωνα με το σερβικό Μέσο telegraf, από την επίθεση έχουν σκοτωθεί 8 παιδιά, 7 κορίτσια και ένα αγόρι, καθώς και ο φρουρός που προσπάθησε να τον εμποδίσει, πριν οι Αρχές του Βελιγραδίου συλλάβουν τον 14χρονο που βρισκόταν σε δολοφονικό αμοκ.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών στο σχολείο, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ. «Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι)…πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως», είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1. Η άτυχη δασκάλα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. «Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά την επίθεση.

Προς το παρόν τα κίνητρα του μακελειού δεν έχουν διευκρινιστεί, με τα σερβικά μέσα να αναφέρουν πως ο 14χρονος ήταν καλός μαθητής και πως δεχόταν πειράγματα απο τους συμμαθητές του. Εκτός από το πιστόλι, φέρεται να έχει μαζί του μολότοφ.

 

Συγκλονιστική μαρτυρία από το μακελειό

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των παιδιών που έζησαν τη φρίκη μέσα στο σχολείο τους.

«Ξάπλωσα δίπλα στο νεκρό φίλο μου. Προσποιήθηκα ότι είμαι νεκρός. Έτσι σώθηκα», δήλωσε ένας από τους μαθητές που είδαν τον 14χρονο να πυροβολεί αδιακρίτως. Η μητέρα του μιλώντας στο Telegraf ανέφερε πως ο 14χρονος ήταν φίλος του γιου της.

«Τη στιγμή που δεν άκουγε πυροβολισμούς, πήδηξε από το παράθυρο καλυμμένος με αίματα, ήρθε σπίτι και μου επανέλαβε «πως τους σκότωσε όλους, όλους».

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

 

ieidiseis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook