Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανατροπή με την αιτία θανάτου της – Τι λέει βιογράφος

βασίλισσα-ελισάβετ-ανατροπή-με-την-αι-1445191

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022, στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Το πιστοποιητικό θανάτου της, που κυκλοφόρησε τον ίδιο μήνα, απέδωσε επίσημα τον θάνατό της στο «γήρας».

Ωστόσο, μια νέα βιογραφία της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας, ανατρέπει τα δεδομένα. Σύμφωνα με τον Gyles Brandreth, φίλο του πρίγκιπα Φιλίππου, η βασίλισσα «πάλευε με τον καρκίνο» τους τελευταίους μήνες της ζωής της.

Τους ισχυρισμούς αυτούς παρέθεσε ο Brandreth σε μια επερχόμενη βιογραφία με τίτλο «Elizabeth: An Intimate Portrait» (Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο).

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος – καρκίνο του μυελού των οστών – που θα εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους, αλλά κι εκείνα τα «θέματα κινητικότητας» που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της.

Πίεσε τον εαυτό της τόσο σκληρά που μέχρι το περασμένο φθινόπωρο και οι γιατροί της συμβούλεψαν να ξεκουραστεί», συνέχισε.

Το πιο κοινό σύμπτωμα του μυελώματος είναι ο πόνος στα οστά, ιδιαίτερα στη λεκάνη και τη μέση, ενώ το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια ασθένεια που προσβάλλει συχνά τους ηλικιωμένους.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά τα φάρμακα που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη της αποδυνάμωσης των οστών, μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και να παρατείνουν την επιβίωση του ασθενούς κατά μήνες ή δύο έως τρία χρόνια.

 

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook