Τσίπρας «από τα Χανιά της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού»: Μήνυμα νίκης για τις μεγάλες μάχες | Photos+Video

τσίπρας-από-τα-χανιά-της-δημοκρατίας-854732

«Ηχηρό μήνυμα νίκης και αναγέννησης της πατρίδας μας», έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο εθνικό στάδιο Χανίων όπου μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, κλείνοντας την επίσκεψή του στην Κρήτη.

«Σας ευχαριστώ, αυτός ο τόπος με γεμίζει ενέργεια (…) Ξεκινάμε τη μάχη, από τα Χανιά και την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, έναν τόπο συνυφασμένο με τη διαρκή μάχη για τη συλλογική πρόοδο, τον τόπο του Ελευθέριου Βενιζέλου και των μεγάλων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, αλλά και τον τόπο του Ελ Γκρέκο και των Ξυλούρηδων», όπως είπε μιλώντας στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων:

«Η Κρήτη πάντα δίνει τη νίκη στις προοδευτικές δυνάμεις από το 1981 και μετά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία: «Τώρα οι συντηρητικές δυνάμεις επιχειρούν να εμφανιστούν ως το καινούριο, μας ζητούν να τους δώσουμε μια ευκαιρία να κυβερνήσουν κι αυτοί (…) Όμως εσείς γνωρίζετε ότι επί 40 χρόνια μας κυβερνούσαν τα ίδια τζάκια, οι ίδιες δυναστείες που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα (…) Εσείς γνωρίζετε ποιες οικογένειες έγιναν ζάπλουτες από την πολιτική, χωρίς να έχουν κάνει καμία δουλειά στη ζωή τους (…) Εσείς δεν θα αφήσετε να συμβεί το πισωγύρισμα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Διπλάσια κονδύλια για τα Χανιά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για τα Χανιά αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Ειδικότερα, είπε ότι:

-Το διάστημα 2015-2019 εγκρίθηκαν στο ΕΣΠΑ νέα έργα 93 εκατ. ευρώ, δηλαδή διατέθηκαν σχεδόν διπλάσια κονδύλια από τα 54 εκατ. ευρώ που είχαν διατεθεί μεταξύ 2010-2014.

-Από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα εθνικού ΠΔΕ π/υ 64 εκατ. ευρώ, χρήματα με τα οποία γίνονται μελέτες και έργα κατασκευής και αναβάθμισης κτηρίων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδοποιίας, αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές.

-Με το πρόγραμμα Φιλόδημος του ΥΠΕΣ χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής Οδοποιίας και αντιπλημμυρικά, συνολικού ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.

-Για τη στήριξη των κτηνοτρόφων λόγω των ζημιών από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα θα διατεθούν άμεσα 2 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

– Παραχωρείται το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου από το Υπ. Εθνικής ‘Αμυνας στον Δήμο Χανίων, με κονδύλι 1,4 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ.

– Προχώρησε η έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης του Ελαφονησίου, που εκκρεμούσε σχεδόν 10 χρόνια

– Υλοποιείται ο Βιολογικός Καθαρισμός της Παλαιόχωρας, ξεπερνώντας εμπόδια που καθυστερούσαν το έργο 26 χρόνια.

– Δρομολογείται η αποκατάσταση του κτιρίου των «Ιταλικών Στρατώνων» μετά την πυρκαγιά: έχουν δεσμευτεί 6 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το υπουργείο Πολιτισμού ξεκινά άμεσα τη μελέτη.

-Διασφαλίζεται η Συντήρηση-αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς: 5 εκατ. ευρώ είναι δεσμευμένα στο ΠΔΕ και περιμένουν τον δήμο να ξεκινήσει τις διαδικασίες.

– Από τα Χανιά θα περάσει και η Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, με τα δύο υποβρύχια καλώδια που θα ενώνουν τα Χανιά με την Πελοπόννησο και το Ηράκλειο με την Αττική και θα προσφέρουν επιτέλους οριστική λύση στο ενεργειακό πρόβλημα του νησιού.

-Αναφέρθηκε επιπλέον στην παρέμβαση που γίνεται στην Κρήτη στον τομέα της Παιδείας και της Έρευνας, όπου με τον τελευταίο νόμο του Υπουργείου Παιδείας ολοκληρώθηκε ο νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, στον οποίο κομβικό ρόλο παίζει η Κρήτη η οποία αποκτά τρίτο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού από το Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων:

Νωρίτερα, από νωρίς το απόγευμα το εθνικό στάδιο πλημμύρισε με κόσμο, ενώ σταδιακά άρχισαν να καταφθάνουν στελέχη και υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr:

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν οι Υπουργοί Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και αναπληρωτής υπουργού Παύλος Πολάκης, Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης οι πρώην Υπουργοί Έλενα Κουντουρά και Παναγιώτης Κουρουμπλής ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πολλοί ακόμα υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές, όπως ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο Γιώργος Χρηστάκης  Κοινωνικός Ψυχολόγος, Στέλεχος αναπηρικού κινήματος, η Ευγενία Αρσένη, ο Σπύρος Δανέλλης. Παρόντες ακόμα οι βουλευτές Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης και Βάλια Βαγιωνάκη, ο Νάσος Ηγουμενίδης, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Χανίων, οι υποψήφιοι της «ριζοσπαστικής συνεργασίας» με τον Σταύρο Αρναουτάκη και ένα μεγάλο και «ζωντανό» πλήθος».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παπανδρέου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Σαρρής.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Τσίπρας «από τα Χανιά της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού»: Μήνυμα νίκης για τις μεγάλες μάχες | Photos+Video

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ,
    ΕΧΩ ΜΠΡΕ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΦΕΛΟΥΣ:
    -1. Ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΙΝΤΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ;;;; ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ;;;;
    -2. O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ «EX OFFICIO» ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑΣ ΚΕΛΑΪΔΗ IΝΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΕ ΜΠΛΙΟ ΝΔ;;;
    -3 . ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟΒΑΜΒΟΥΚΑ ΔΕΝ ΡΩΤΩ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΟΓΙΩΡΓΗ…. ΑΡΑΓΕ Ο ΣΑΡΡΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΩΝΕΨΕΙ;;;;
    ΑΝΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΕΤΡΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook