Τροπολογία στη Βουλή για τα 2 εκατ. που ζητάει η Εφορία από την ΔΕΔΙΣΑ

τροπολογία-στη-βουλή-για-τα-2-εκατ-που-ζ-785025

Οι Δήμαρχοι Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), Γιάννης Κουτράκης, είχαν συνάντηση σήμερα, Παρασκευή 31/5/2019, στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), Γεώργιο Πιτσιλή και τον Διευθυντή του Γραφείου της Υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα εκκρεμή ζητήματα, που αφορούν τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Πρόκειται για το πρόβλημα που είχε προκύψει με την επιστροφή των 2 εκ. ευρώ περίπου που έχει αιτηθεί η ΔΕΔΙΣΑ μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που απαλλάσσει από υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ όλες τις συναλλαγές μεταξύ δημοσίου, και την απόφαση της ΔΟΥ Χανίων να μην εγκρίνει την επιστροφή του ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορές του zarpanews.gr, στην συνάντηση στην Αθήνα, παρουσιάστηκε σχετική τροπολογία από την πλευρά των δημάρχων Χανίων και Πλατανιά, που προβλέπει εξαίρεση της ΔΕΔΙΣΑ από την καταβολή ΦΠΑ στις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ τις επιχείρησης και Δήμων.

Σημειώνεται ότι η σχετική τροπολογία εκτός απροόπτου θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην Βουλή, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Επισημαίνεται μάλιστα πως για να περάσει από την Βουλή τροπολογία σε προεκλογική περίοδο, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και άλλων κομμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση, έχει γίνει σχετική επαφή με το κόμμα της Ν.Δ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook