Τουρκία: 85 εκατ. δολάρια θα κοστίσει το νέο θερινό παλάτι του Ερντογάν

Το ιλιγγιώδες ποσό των 640 εκατ. τουρκικών λιρών – κάπου 85,6 εκατ. δολάρια – θα στοιχίσει στους Τούρκους φορολογούμενους η ανέγερση του νέου θερινού παλατιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, σύμφωνα με το Επενδυτικό Πρόγραμμα 2021 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως στη γείτονα.

Ήδη έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια λίρες για την πολυτελή θερινή έπαυλη των 300 δωματίων στον κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας κι άλλα 20 εκατ. λίρες προβλέπονται στον ετήσιο προϋπολογισμό του 2021 για το νέο σαράι του Ερντογάν, που χτίζει το ένα μετά το άλλο παλάτια, ενώ οι Τούρκοι αγωνιούν για το οικονομικό τους μέλλον. Συνολικά 65.000 τ.μ. γης θα διατεθούν για το νέο «καταφύγιο» του «σουλτάνου του Βοσπόρου», που θα περιλαμβάνει σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Birgun έναν αριθμό μικρών παλατιών με πισίνες και τρία ελικοδρόμια.

Το πρότζεκτ αυτό έχει δεχθεί μαζικά πυρά από βουλευτές της αντιπολίτευσης και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις όχι μόνον για το δυσθεώρητο κόστος του, αλλά και για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αφού για την ανέγερσή του έπεσαν θύματα περίπου 50.000 δέντρα, επειδή θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πρόσβασης μήκους 17 χιλιομέτρων. Το «λευκό παλάτι» των 1.150 δωματίων του Ερντογάν στην Άγκυρα κόστισε περίπου 615 εκατ. δολάρια, ενώ ανεγείρεται κι ένα τρίτο προεδρικό μέγαρο στην Αχλάτ, στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς της Τουρκίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ