Τουρισμός: Στο 40% των εσόδων του 2019 το ρεαλιστικό σενάριο για το 2021, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ

τουρισμός-στο-40-των-εσόδων-του-2019-το-ρεαλ-1065087

Σε καθημερινή βάση παρακολουθούν πλέον οι τουριστικοί φορείς τις εξελίξεις σε σχέση με τις παραμέτρους που θα παίξουν φέτος ρόλο στο «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού και τις αφίξεις από το εξωτερικό, την ίδια στιγμή που το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για τον κλάδο, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «τις επόμενες δύο εβδομάδες», σύμφωνα με τον Αλέξη Πατέλη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού χθες στο Bloomberg TV, το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού θα γίνει μέσα στο Μάϊο -νωρίτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι που η σεζόν ξεκίνησε στο τέλος Ιουνίου και η χρονιά θα είναι καλύτερη με περισσότερα ‘’όπλα’’ όπως τα αρνητικά τεστ πριν την άφιξη στη χώρα, τα rapid test και φυσικά τα εμβόλια. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά της ελληνικής πρότασης σε επίπεδο Ε.Ε. για τα ‘’πιστοποιητικά εμβολιασμού’’- σε εθελοντική βάση πάντα- ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις κι επιπλέον της ανάγκης να μπουν από τώρα στο τραπέζι συγκεκριμένες λύσεις και όχι ημίμετρα ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι.

Τις εξελίξεις και τα μηνύματα εντός κι εκτός Ελλάδος παρακολουθούν πολύ στενά οι τουριστικοί φορείς, με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, να εκτιμά, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ως ένα ρεαλιστικό σενάριο για τα τουριστικά έσοδα φέτος στο 40% του 2019, οπότε οι τουριστικές εισπράξεις είχαν φτάσει τα 18,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook