Το «θάψιμο» των επισκεπτών πετάει το Ελαφονήσι εκτός λίστας με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου

το-θάψιμο-των-επισκεπτών-πετάει-το-ε-1512728

Απουσιάζει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το Ελαφονήσι από την λίστα του Trip Advisor με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου, εν μέσω κλιμακούμενης δυσαρέσκειας του κοινού για την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων και την πολυκοσμία στην περιοχή.

Κακή είναι η εικόνα και του Μπάλου που έχει εκθρονιστεί από την πρώτη πεντάδα μόλις στην 24η θέση.

Όσον αφορά το Ελαφονήσι, παρότι η βαθμολογία του παραμένει υψηλή (4,5/ 5) τα τελευταία σχόλια που προστίθενται από επισκέπτες είναι ιδιαίτερα αρνητικά και αποτυπώνουν απογοήτευση και δυσαρέσκεια από την εμπειρία της επίσκεψής τους στην περιοχή.

Ντροπή σε όλους

«Ντροπή, ντροπή, και μόνο ντροπή. Κρίμα για ένα τέτοιο στολίδι να έχει κακοποιηθεί τόσο βάναυσα από τον βιασμό των επιχειρηματιών/ιδιωτών και την ανοχή των ανευθυνουπεύθυνων. » σημειώνει ο Φώτης:

Από που να ξεκινήσει κάποιος και που να τελειώσει – αμέτρητες ξαπλώστρες που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της παραλίας, ακόμα και μέσα στο νερό (γιατί πρέπει προφανώς να καπνίζουμε ξαπλωμένοι και τα πόδια μας να βρέχονται από το μοναδικό αυτό σε όλη την Κρήτη νερό…), πλανόδιοι παρκαδόροι που χρεώνουν την εύρεση στάθμευσης, αγροτικά αυτοκίνητα όχι μόνο μέσα στην παραλία αλλά μέσα (ναι, μέσα) και στο νερό για να ξεφορτώσουν κι’άλλες ξαπλώστρες, πανάκριβες τιμές, άθλια εξυπηρέτηση και συμπεριφορά καφενείου από τους επιχειρηματίες, όλο το πακέτο μιας σκληρά κερδισμένης παρακμής δηλαδή. Αυτό το μέρος σε άλλη χώρα θα ήτανε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με εκθέματα, σημάνσεις, και μηδενική ανοχή στην αυθεραισία, στο ελλαδιστάν είναι άλλη μια ευκαιρία για διαγωνισμό μάσας και αρπαχτής με οποιονδήποτε τρόπο στις πλάτες των επισκεπτών, με την ανοχή των τοπικών αρχών – και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα βέβαια. Αν έχετε στοιχειώδη αυτοσεβασμό και επίπεδο σαν άνθρωπος αποφύγετε την επίσκεψη, αν πάλι όχι σας αξίζει η παραλία.

Ολα θυσία στο βωμό του χρήματος

Γράφει στο σχόλιό της η Αλεξάνδρα:

Οι ξαπλώστρες είναι παντού κ μάλιστα πεταμενες. Απλά για να αρπάζουν τα λεφτά. ακόμη κ οι καδοι που έχουν δείχνουν το μέγεθος της παρακμής. Παραλια δεν θα δείτε. έχει μόνο ξαπλώστρες. είναι κρίμα γιατί έχει υπέροχο χρώμα το , δυστυχώς όμως δεν γίνεται να το απολαύσεις.

Κρίμα…

«Είναι λυπηρό να επισκέπτεσαι με την οικογένεια σου κάποια μέρη που εσύ ήσουν τυχερή και τα πρόλαβες παρθένα…» τονίζει η Ζίζη:

Φτάνουμε ελαφονησι… ευτυχώς ήμασταν εκεί 15.30 και όσο κατεβαίνουμε, μετρούσαμε με τον γιο μου τα πούλμαν που ανέβαιναν…. τουλάχιστον 9….!!! Δε ξέρω πόσα άτομα ακριβώς χωράει ένα πούλμαν αλλά βάλτε μίνιμουμ 30 και υπολογιστε!!!

Ευτυχώς παρκαραμε κοντά. Ο κόσμος ήταν παντού.. τα ντους μόνο 3. Η ουρά στα ντους για να κλαις!

Κάτσαμε μέχρι τις 20.00. Έφυγε ο πολύς κοσμος, το χαρήκαμε, πήγαμε παντού!! Φεύγοντας είπαμε να ξεπλυθουμε από τα αλάτια.. Δεν γινόταν όμως… είχαν κλείσει τα μέρα στο ντους!!! Η ώρα 20.00 … Κ εσύ, είχες πληρώσει 15 ευρώ για λίγες ώρες στην ξαπλώστρα… και δε σου άφησαν νερό να ξεπλυθεις..

Δε θα πω να μην πας.. πήγαινε γιατί είναι κάτι το μοναδικο…. απλά μην απογοητευτείς όπως εγώ!!

Η εκμετάλλευση βρίσκεται παντού και τα 15 ευρώ είναι πολλά…

Κακές κριτικές και παράπονα

Από τη μεριά της η Φωτεινή προχωρά και σε σοβαρές καταγγελίες για την συμπεριφορά των εργαζομένων του Δήμου προχθές Τετάρτη:
«Αρχικά το σετ κοστιζε 15 ευρώ και έχουν κατακλύσει όλη την παραλία με ξαπλώστρες χάνοντας έτσι την μαγεία της. Όμως θέλω να αναφερθώ σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Φτάσαμε αρκετά πρωί περίπου στις 9:30, εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος γύρω να πληρώσουμε την ξαπλωστρα και αποφασίσαμε να περπατήσουμε απέναντι.
Το ίδιο έκανε και ένα ζευγάρι τουρίστες που κάθονταν μπροστά μας στη ξαπλωστρα. Αφού πέρασε η ωρα και το ζευγάρι δεν είχε γυρίσει από την βόλτα του στη παραλία ο > που έπαιρνε τα χρήματα γύρω στα 50-55 πήρε τα πράγματα τους που τα είχαν αφήσει στις ξαπλώστρες και τα πέταξε στην άμμο επειδή δεν είχαν πληρώσει και έλειπαν ώρα ενώ αυτός ο άνθρωπος ήθελε να βάλει άλλους για να πάρει προφανώς τα χρήματα.
Όταν λοιπόν το ζευγάρι επέστρεψε αρχικά έψαχνε τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ηταν πεταμένα στην άμμο και όταν απευθυνθηκαν στον συγκεκριμένο άνθρωπο για το τι έγινε με την ξαπλωστρα τους αντί να τους πει ότι ο ίδιος επειδή είχαν αργήσει τους πέταξε τα πράγματα κάτω έκανε τον ανηξερο και πως δεν καταλαβαινε πως μπορεί τα πράγματα τους να βρέθηκαν στην άμμο και πως ο ίδιος δεν είδε να έχουν αφήσει τίποτα. Ντροπή σας.

13 thoughts on “Το «θάψιμο» των επισκεπτών πετάει το Ελαφονήσι εκτός λίστας με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου

  1. υπομονή!
    μέχρι να γίνει κι αυτή η παραλία βρωμερή και τρισάθλια, όπως και τόσες άλλες άλλωστε στα Χανια.
    Πριν λίγες μέρες, σε παραλία του ακρωτηρίου Χανίων, μου έκανε φοβερή εντύπωση η εικόνα μικρών παιδιών τουριστών, που έπαιζαν κυριολεκτικά μέσα στο σκουπίδια της παραλίας που έβγαζε το κύμα. Οι γονείς, λίγο παραπίσω στις ξαπλώστρες, αμέριμνοι, απολάμβαναν … δεν ξερω τί.

  2. Όσο υπάρχουν πελάτες θα βάζουν ξαπλώστρες. Σταματηστε να πληρώνετε για ξαπλώστρες. Υπάρχουν μαγαζια που δε τις χρεώνουν αν θέλετε οπωσδήποτε ξαπλώστρα. Κάντε το για τον τόπο και για την τσέπη σας. Αναλογιστείτε την ομορφιά του τοπίου που χάνετε αν δεν υπήρχαν τα «σετ».

  3. Ο τοπικισμός στα Χανιά καλά κρατεί! Αυτό όμως που σίγουρα λείπει είναι η πραγματική αγάπη για αυτόν τον όμορφο και ιστορικό τόπο!!! Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω!

  4. Δεν θα πω για το πώς θυμούμαι αυτήν την παραλία ή το κεδρόδασος και όχι μόνο, πριν από κάποια χρόνια, δεν έχει νόημα, όλοι οι Κρήτες το γνωρίζουν. Δεν είναι ανάπτυξη αυτό, η φιλοξενία, που κάποτε μας χαρακτήριζε, η λεβεντιά, η αξιοπρέπεια, όλα χάθηκαν, όλα, στο βωμό του κέρδους. Το περιβάλλον είναι το τελευταίο θύμα αυτής της αλόγιστης «Ανάπτυξης!», ο Θεός να την κάνει ανάπτυξη, χωρίς υποδομές, χωρίς σχεδιασμό, κυριολεκτικά ό,τι αρπάξουμε. Θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά κάποια στιγμή. Και θα φταίμε εμείς και μόνον εμείς που ανεχόμαστε την κατασπατάληση των φυσικών μας πόρων. Οι τοπικοί μας άρχοντες βλέπουν; Και τι κάνουν; Απαντώ απολύτως τίποτα! Μετρούν την… ανάπτυξη. Αλλά όπως έλεγε και ο Σωκράτης, «Τοὺς μὲν κενοὺς ἀσκοὺς τὸ πνεῦμα διίστησι, τοὺς δὲ ἀνοήτους ἀνθρώπους τὸ οἴημα.» ( τα άδεια ασκιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση.)

  5. Μπράβο κοπέλια, συνεχίστε. Βάλτε και λίγο τσιμέντο, χτίστε κανένα ακόμη ξενοδοχείο για να συνεχίσετε την πορεία προς την καταστροφή του τόπου μας και την εξαχρίωση των ντόπιων. Υπάρχει άραγε πιο αμόρφωτος λαός;

  6. Αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικο. Οποιος μιλαει με ξενους θα εχει καταλαβει οτι τα τελευταια 5-6 χρονια ειχε αρχισει να φαινεται μια απογοητευση για τα συγκεκριμενα μερη. Φετος δε, πολλοι ξενοι δεν τα εχουν καν στη λιστα με τα μερη μου θα επισκεφθουν. Θελει προσοχη και κυριως καλο σχεδιασμο αν θελουμε να ειμαστε στην κορυφη και για τα επομενα χρονια. Αν παλι θελουμε να γινουμε μυκονος και σαντορινη να ειμαστε ετοιμοι και για τις συνεπειες.

  7. Ο τουρισμός και το περιβάλλον είναι που σημαντικά για να αφήνονται στα χέρια των καρεκλαδων και των καντιναδων. Ας πάνε να βρουν καμμία κανονική δουλειά.

  8. Παιζει να ειναι και το μοναδικο τουριστικο μερος στην Ελλαδα που αντι να αναβαθμιζει αυτο που τις φερνει κοσμο το καταστρεφει στο βωμο του χρηματος.
    Απιστευτα πραγματα.

  9. Γιά το πώς κατάντησε,τα είπαν άλλοι.Αλλά 25η πιό ωραία παραλία στον…κόσμο;Ποιός το λέει αυτό;Ο…Trip Advisor?Υπάρχουν παραλίες ανά τον κόσμο,που δεν τις έχετε δεί-κύριοι του Trip Advisor-ούτε στα όνειρά σας.Σρί Λάνκα,Κόστα Ρίκα,Βραζιλία,Κορσική,Κροατία κ.α.,που είναι εκατό φορές πιό όμορφες από το ατζιγκαναριό το δικό μας!Καί φυσικά ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ!
    25η στα Βαλκάνια μπορεί,αλλά στον κόσμο,ξεχάστε το!

  10. Άρπα κόλλα, να τα αρπάξουμε και δεν γ@*%νται, θα τους δούμε και αύριο??
    Ελλαδιστάν και δεν αλλάζει με τίποτα. Δεν σκέφτονται (θα με ρωτήσεις με ΤΙ?) ότι σε λίγο θα έχει γίνει και εκεί μια ακόμα χωματερή και θα κλαίνε που χάνουν το εισόδημα. Δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει υποδομή και δεν υπάρχει ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!!
    Δεν πειράζει, θα μάθουν με τον πιο σκληρό τρόπο, να προσέχουν και να εκτιμάνε αυτά που έχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook