Το παράπονο ενός Χανιώτη μαθητή που θα δοκιμαστεί φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις

το-παράπονο-ενός-χανιώτη-μαθητή-που-θα-1067766

Από αντικρουόμενες διαρροές από το Υπουργείο Παιδείας περιμένουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να μάθουν τι θα χρειαστεί να διαβάσουν εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων του 2021.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του στο zarpanews.gr, ένας Χανιώτης μαθητής της Γ΄ Λυκείου που θα δώσει φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, αν και πάνω από ένα μήνα η χώρα είναι σε καραντίνα και τα σχολεία κλειστά, και η κυβέρνηση γνωρίζει για το πιθανό ενδεχόμενο εδώ και καιρό, δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να διευκολύνει τους μαθητές.

Όπως αναμένεται, η ύλη θα μειωθεί σε ένα βαθμό, όμως με τους ρυθμούς του υπουργείου Παιδείας, είναι πιθανό πρώτα να διδαχθούν στα παιδιά τα μαθήματα, να τα διαβάσουν κι ύστερα να ενημερωθούν ότι τελικά δεν θα εξεταστούν σε αυτά.

Αναλυτικά το παράπονο ενός Χανιώτη μαθητή που θα δοκιμαστεί φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις:

«Σχολικό έτος 2019-20. Με κλειστά σχολεία από 11 Μαρτίου έως 7 Μαΐου υπήρξε περικοπή της ύλης κατά 25% η οποία ανακοινώθηκε στα μέσα του Απρίλη.

Όσοι γνωρίζουν το σύστημα των πανελλαδικών ξέρουν πως εκείνη την περίοδο οι μαθητές έχουμε αρχίσει επαναλήψεις έχοντας ολοκληρώσει την ύλη μήνες πριν οπότε η περικοπή αποτελούσε μια μικρή διευκόλυνση.

Φέτος με κλειστά σχολεία από 9 Νοεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου- στην καλύτερη περίπτωση- δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσιεύματα.

Σε αντίθεση με πέρυσι η περίοδος του lockdown είναι πολύ πιο σημαντική για τους μαθητές καθώς ακόμα βγάζουμε για πρώτη φορά την ύλη. Είναι ευκόλως αντιληπτό πως είναι δυσκολότερη η κατανόηση ενός νέου κεφαλαίου όταν η πρώτη επαφή με αυτό είναι ηλεκτρονικά και όχι δια ζώσης.

Παράλληλα η περίοδος αυτή είναι δύσκολη καθώς -κατά κοινή ομολογία καθηγητών και μαθητών- είναι η φάση που μας βγαίνει η κούραση αφού έχουμε ξεκινήσει μαθήματα από τον Ιούλιο!

Όσο το υπουργείο καθυστερεί να ανακοινώσει την περικοπή της ύλης αναγκάζει τους καθηγητές να παραδώσουν κεφάλαια που ενδεχομένως θα βγουν εκτός ύλης καθώς δεν επιθυμούν να το ρισκάρουν. Ταυτόχρονα η αβεβαιότητα ενισχύει το ήδη μεγάλο άγχος μας.

Λογικό είναι η κυβέρνηση να εστιάζει σε άλλους τομείς όπως η Οικονομία και η Υγεία. Όμως επιβάλλεται να στρέψει την προσοχή της στους μαθητές της τρίτης λυκείου που διανύουμε την πιο δύσκολη χρονιά των σχολικών μας χρόνων.

Αναμένουμε…

Παντελής Χίνος, Μαθητής Γ’ Λυκείου»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook