Το Πανεπιστήμιο Οξφόρδης απαντά στο… Υπουργείο Παιδείας: «Εμείς δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία»

το-πανεπιστήμιο-οξφόρδης-απαντά-στο-466476

Απάντηση στα επιχειρήματα περί εναρμόνισης με τις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές» πανεπιστημίων του εξωτερικού και ειδικά της Οξφόρδης, δίνει το Σωματείο Εργαζομένων του πανεπιστημίου.

«Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, και η φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου λαμβάνει χώρα από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δίνοντας έτσι μια απάντηση στα επιχειρήματα για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας για εναρμόνιση με τις πρακτικές πανεπιστημίων του εξωτερικού και ειδικά του συγκεκριμένου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ανακοίνωσή του μετά από Γενική Συνέλευση, θεωρεί ότι η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ιδρύσει ειδικό αστυνομικό σώμα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς εκτεταμένη διαβούλευση και χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική.

Το Σωματείο της Οξφόρδης μέλη του οποίου ειναι καθηγητές, διοικητικοί, φύλακες κλπ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες και τις Ελληνίδες συναδέλφους/ισσες, φοιτητές/τριες, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στην ίδρυση ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας, μια κίνηση που δεν φαίνεται ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων για φύλαξη) και οι περικοπές προσωπικού.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook