Το μήνυμα του Σημανδηράκη για τα 55 χρόνια από το ναυάγιο «Ηράκλειον»

το-μήνυμα-του-σημανδηράκη-για-τα-55-χρόν-931602

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προέβη σήμερα, Τετάρτη 8/12/2021, στο ακόλουθο μήνυμα, αναφορικά με τη συμπλήρωση 55 ετών από την τραγωδία του ναυαγίου «Ηράκλειον», που συγκλόνισε τα Χανιά.

Το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων:

«Πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα ημέρα της 8ης Δεκεμβρίου του 1966, όταν στη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας σημειώθηκε το ναυάγιο του επιβατηγού / οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειον», στο υγρό τάφο του οποίου παρασύρθηκαν 273 ψυχές.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά δεν ξεχνούμε ότι η πόλη μας βυθίστηκε στο πένθος το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 1966 από το μοιραίο ταξίδι του "Ηράκλειον", που απέπλευσε από τη Σούδα για Πειραιά.

Τρία χρόνια μετά το ναυάγιο του Ηρακλείου, την ίδια μέρα, 8 Δεκεμβρίου, ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε πτήση Χανιά – Αθήνα, συνετρίβη στην ορεινή περιοχή της Κερατέας, βυθίζοντας τον τόπο και πάλι στο πένθος.

Τα Χανιά θυμούνται σήμερα ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας, δυο πολύνεκρα δυστυχήματα που με διαφορά μόλις τριών ετών, στέρησαν από τον τόπο μας 331 συνανθρώπους μας.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 1969, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε την 8η Δεκεμβρίου, ως αποφράδα ημέρα για την πόλη μας.

Δεν ξεχνάμε όλους αυτούς που χάθηκαν, ανάμεσα τους μικρά παιδιά και ολόκληρες οικογένειες, αλλά και όλους αυτούς που άφησαν πίσω τους να ζουν με την βαριά απώλεια».

zarpanews.gr

One thought on “Το μήνυμα του Σημανδηράκη για τα 55 χρόνια από το ναυάγιο «Ηράκλειον»

  1. Ευτυχώς που λόγω επετείου αποφάσισαν να βάψουν και να ευπρεπισουν το μνημείο που είχε καταντήσει σκουπιδότοπος και το κυριότερο να αποσύρουν το εγκαταλελειμενο μηχανάκι που τρία χρόνια τώρα έκανε παρέα στο μνημειο και κυνδινευε να γίνει αξιοθέατο για τους τουρίστες Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook