Το ελληνικό FBI χτυπά την τουρκική μαφία: Λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικά και «δουλεμπόριο»

το-ελληνικό-fbi-χτυπά-την-τουρκική-μαφία-2335109
Aπολογίες στον εισαγγελέα των συλληφθέντων από την Κρήτη, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, ποσού άνω των 1,7 εκατ. ευρώ, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πάνω από 100 συλλήψεις, αλλά τα κυκλώματα επιμένουν να κάνουν την Ελλάδα «σταθμό» για λαθρεμπόριο προς την Ευρώπη.

Στο μικροσκόπιο του ελληνικού FBI μπαίνουν οι διαδρομές που χρησιμοποιεί η τουρκική μαφία στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τη μαζική εισαγωγή όπλων στην Ελλάδα.

Η εγρήγορση τόσο στην ΕΛ.ΑΣ. όσο και στην ΕΥΠ για τη δράση Τούρκων κακοποιών στη χώρα μας οφείλεται σε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι «εισαγόμενες» ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος προσπαθούν με κάθε τρόπο να επεκταθούν τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Βασικό τους αντικείμενο, από το οποίο κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, είναι η διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και μεταναστών.

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι τα κυκλώματα κάποιες φορές χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδρομές είτε για να περάσουν στη χώρα μας παρανόμως μετανάστες είτε για να εισάγουν όπλα. Παρά τις περισσότερες από 100 συλλήψεις Τούρκων στις οποίες έχει προχωρήσει το ελληνικό FBI, τα κυκλώματα «επιμένουν». Μάλιστα, εκτιμάται ότι χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως «μεταβατικό σταθμό» για τη μεταφορά οπλισμού σε χώρες της Ευρώπης, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με την τουρκική μαφία.

«Θέλουν να φτιάξουν εδώ μία βάση και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως πέρασμα», λένε αστυνομικές πηγές. Αίσθηση προκαλεί ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνουν κατά καιρούς συγκεκριμένες πληροφορίες για Τούρκους που έρχονται στην Αττική ή στη βόρεια Ελλάδα και πληρώνουν πολύ μεγάλα ποσά σε μετρητά για να νοικιάσουν σπίτια. Αυτό που κρούει το καμπανάκι του κινδύνου είναι ότι προπληρώνουν ακόμα και για μία πενταετία σπίτια και αποφεύγουν να πληρώσουν μέσω τραπέζης.

Η τελευταία επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που σχετίζεται με την τουρκική μαφία έγινε μόλις πριν από μία εβδομάδα στη Θράκη. Εκεί συνελήφθησαν δύο Πομάκοι που μετέφεραν τσάντα με 25 όπλα-«φαντάσματα». Χαρακτηρίζονται έτσι διότι δεν φέρουν σειριακό αριθμό και έτσι δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο iΕidiseis ότι κατά την ανάκριση του ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ηλικίας 29 ετών, υποστήριξε ότι «απλά έκανα τη μεταφορά». Φέρεται να είπε ότι πήρε αμοιβή 300 ευρώ και ότι δεν γνωρίζει τους κατασκευαστές των όπλων. Ένα στοιχείο στο οποίο στέκονται οι αστυνομικοί είναι ότι ο δεύτερος συλληφθείς, ηλικίας 43 ετών – κάτοικος Αλεξανδρούπολης, είχε απασχολήσει στο παρελθόν για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο. Φέρεται δηλαδή να γνώριζε τις «διαδρομές» στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα 25 όπλα που κατασχέθηκαν στην Κομοτηνή εκτιμάται ότι προέρχονται από το ίδιο παράνομο εργοστάσιο της Τουρκίας από το οποίο κατασκευάστηκαν τα πιστόλια που είχαν κατασχεθεί κατά το παρελθόν από τις ελληνικές Αρχές.

Όπως είχε γράψει το iΕidiseis, τον Οκτώβριο του 2025 είχε λάβει χώρα μία σημαντική αστυνομική επιχείρηση στον Έβρο, κατά την οποία είχαν εντοπιστεί 147 πιστόλια και 190 γεμιστήρες. Το γεγονός ότι οι γεμιστήρες ήταν περισσότεροι από τα πιστόλια, έκανε τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ενδεχομένως να γινόταν προσπάθεια εκτύπωσης εξαρτημάτων όπλων με 3D εκτυπωτές. Οι 13 Τούρκοι που είχαν συλληφθεί τότε στο Σουφλί για τη μεταφορά του οπλοστασίου είχαν δηλώσει διωκόμενοι από το τουρκικό καθεστώς.

Λίγους μήνες νωρίτερα το ελληνικό FBI είχε εντοπίσει ξανά ίδιου τύπου πιστόλια σε έφοδο που πραγματοποίησε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη. Τότε είχαν κατασχεθεί 49 πιστόλια, που κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα κατέληγαν στα χέρια της τουρκικής μαφίας, ίσως ένα μέρος εξ αυτών και στα χέρια άλλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

ieidiseis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook