To παρασκήνιο της ορκωμοσίας: Η έκπληξη Χαϊκάλη, η χαρά του Κατρούγκαλου και η βλοσυρή ματιά του Πολάκη | Photos

to-παρασκήνιο-της-ορκωμοσίας-η-έκπληξη-269338

Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η σύντομη ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν μεταδόθηκε ζωντανά, ωστόσο το φωτογραφικό υλικό από το Προεδρικό Μέγαρο είναι πλούσιο, αν η διάρκειά της σύντομη.

Συγκεκριμένα, ορκίσθηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, οι Τρύφωνας Αλεξιάδης ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Αμανατίδης ως υφυπουργός Εξωτερικών και Παύλος Χαϊκάλης ως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η απίστευτη ματιά του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Χαϊκάλη:

Οι τρεις νέοι υπουργοί που ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο:

Σκεπτικός ο κ. Σκουρλέτης, βλοσυρό το ύφος του κ. Πολάκη:

Ο κ.Κατρούγκαλος δεν κρύβει τη χαρά του για την παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Στη συνέχεια, ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο οι κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Κατρούγκαλος ως υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χριστόφορος Βερναρδάκης ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δημήτριος Βίτσας ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανασία Αναγνωστοπούλου ως αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη ως υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Παύλος Πολάκης ως υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Σιωπηλός και σκεπτικός ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέφυγε να δώσει διαστάσεις στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Με την νέα κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη στο πλευρό του, ανεβαίνει τα σκαλιά στο Μέγαρο Μαξίμου:

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook