Τι λένε οι σεισμόλόγοι για τον δυνατό σεισμό στην Κρήτη

τι-λένε-οι-σεισμόλόγοι-για-τον-δυνατό-σ-1558039

Για τον ισχυρό σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη μίλησε στο enikos.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, o οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση» και ότι «θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας».

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χλμ. νότιο-νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 8,9 χλμ. Η ισχυρή σεισμική δόνηση είναι στο ίδιο σημείο με τα 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

«Δεν πρόκειται για μετασεισμό», είπε στο enikos.gr o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος και στη συνέχεια υπογράμμισε «υπάρχει εξέλιξη της χθεσινής σεισμικής δραστηριότητας. Το ανησυχητικό είναι ότι το επίκεντρο εντοπίζεται σε χερσαίο χώρο και σε περιοχή με γνωστό σεισμικό παρελθόν στο οποίο, ωστόσο, δεν έχουν σημειωθεί πολύ ισχυρές δονήσεις».

«Παρόλο που δεν έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερα κατοικημένη περιοχή, απαιτείται συνεχής παρακολούθηση, ενώ θα πρέπει να ληφθούν και μέτρα προστασίας», ανέφερε τέλος ο κ. Παπαδόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook