Θρυλική νίκη του Ολυμπιακού: 1 – 0 την Μαρσέιγ με γκολ του Χασάν στο 91

θρυλική-νίκη-του-ολυμπιακού-1-0-την-μαρ-1123207

Με το δεξί ξεκίνησε (για πρώτη φορά μετά το 2014) στο φετινό Champions League ο Ολυμπιακός επικρατώντας 1-0 των Μασσαλών στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Αιγύπτιο φορ να τους τιμωρεί στο 91’ με κεφαλιά σε εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά.

Ανώτεροι συνολικά (έπειτα από το μουδιασμένο ξεκίνημά τους) οι Πειραιώτες, αλλά και άστοχοι, καθώς είχαν περισσότερες καλές στιγμές και τους ακυρώθηκε (ορθώς) τέρμα του Μασούρα στο 52’ για οφσάιντ.

Εξαιρετικός κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Βαλμπουενά, που έδωσε κι άλλα έτοιμα γκολ πέραν αυτού που μπήκε. Σωτήρια επέμβαση του Σα στο 52′ σε τετ-α-τετ με τον Μπενεντέντο.

Στην κορυφή παρέα με τη Μάντσεστερ Σίτι, που επικράτησε 3-1 της Πόρτο, βρίσκεται η ομάδα του Μαρτίνς, που θα παίξει εκτός με τους Πορτογάλους στη δεύτερη αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα του γ’ ομίλου:

Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο 3-1

(20’ πεν. Αγουέρο, 65’ Γκουντογκάν, 73’ Τόρες)

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0

(91’ Χασάν)

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 3 (3-1)

Ολυμπιακός 3 (1-0)

Μαρσέιγ 0 (0-1)

Πόρτο 0 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (27/10)

Πόρτο-Ολυμπιακός (22:00)

Μαρσέιγ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα, παρατάσσοντας τους «ερυθρόλευκους» με δύο κεντρικά χαφ, έπειτα από τη σημαντική απώλεια του Καμαρά. Ο Σα ήταν στο τέρμα, Χολέμπας και Ραφίνια τα δύο αμυντικά χαφ, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, ενώ Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν στο κέντρο. Ο Μασούρας ξεκίνησε αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς δεξιά και ο Βαλμποευνά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Οι Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ και Ντάριο Μπενεντέτο, που ήταν αμφίβολοι μέχρι πρόσφατα, επειδή ταλαιπωρήθηκαν από διάστρεμμα, βρέθηκαν στην ενδεκάδα της Μαρσέιγ. Ο Μανταντά ήταν στο τέρμα, ο Αμαβί αριστερά και ο Σακάι στο δεξί άκρο άμυνας, Άλβαρο και Τσαλέτα-Τσαρ στα στόπερ, Ρονζιέ, Γκεγέ και Σανσόν στο κέντρο, ενώ Παγέ, Τοβέν και Μπενεντέτο αποτέλεσαν την τριάδα μπροστά.

Το ματς

Το παιχνίδι έμοιαζε με δύσκολο γρίφο πριν την έναρξη του και επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκειά του. Αφού εκτός από το γεγονός ότι επρόκειτο για μια αμφίρροπη «μάχη», ήταν και ειδικών συνθηκών λόγω του κορωνοϊού -όπως όλα τα ματς αυτής της περιόδου-, με τους Πειραιώτες να στερούνται τη δύναμη του κόσμου τους. Συνεπώς δεν είχαν τη συνηθισμένη ώθηση. Η Μαρσέιγ, που δεν είχε κόντρα και το γήπεδο λοιπόν, μπήκε πιο αποφασισμένη και πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Το φιλμ του αγώνα ήταν διαφορετικό συγκριτικά με τα πρόσφατα εντός έδρας των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, καθώς ακόμα και με τους μεγάλους αντίπαλους, πιέζουν στην αρχή.

Στο δια ταύτα… ο Ραντζέλοβιτς βγήκε με καλές προϋποθέσεις μπροστά στο 2’, αλλά δεν απείλησε και στη συνέχεια απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα η ομάδα του Βίλας-Μπόας, που κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, πίεσε τον Ολυμπιακό, που για ένα διάστημα έμεινε πίσω και γενικότερα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ποιότητα του Τοβέν φάνηκε από το ξεκίνημα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν το πλήρωσαν, με το φαλτσαριστό του σουτ να περνάει λίγο έξω. Την κορυφαία του στιγμή την είχε πάντως ο Γάλλος άσος στο 32’, όταν βρήκε την μπάλα με το γόνατο και αστόχησε από καλή θέση.

Η ομάδα του Μαρτίνς άρχισε σταδιακά να ισορροπεί και να προσπαθεί να βγει πιο μπροστά από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά. Με τον Εμβιλά να αστοχεί σχεδόν από το ημικύκλιο μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Η καλύτερη στιγμή των Πειραιώτων στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 39’, αφού έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από Βαλμπουενά και Μασούρα, ο Ελ Αραμπί έκανε την προβολή από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά δέχθηκε στοπ από τον Τσαλέτα-Τσαρ την ύστατη στιγμή. Σε αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, αλλά οι προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Κοντολογίς έγινε ισορροπημένη… μάχη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πιο κοντά στα μέτρα τους το ματς, αλλά τους γηπεδούχους να έχουν την καλύτερη στιγμή.

Κακό ξεκίνημα έκανε και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πειραιά και παραλίγο να το πληρώσει πολύ ακριβά, μετά από «δώρο» των «ερυθρόλευκων», αλλά γλίτωσε τα χειρότερα ο Σα με εξαιρετική επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μπενεντέντο. Στη συνέχεια πάλι ανέβηκε ο Ολυμπιακός και πανηγύρισε, αλλά δεν έκανε το 1-0 στο 52’. Αφού υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση ο Μασούρας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Μανταντά στο σουτ του Βαλμπουενά από πολύ καλή θέση. Έπειτα από ένα μεγάλο κενό στο παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες δεν βρήκαν τον δρόμο προς την εστία, το παιχνίδι «άναψε» ξανά στο δεύτερο μισό του δεύτερου μέρους.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Μανταντά στάθηκε και πάλι στο ύψος του, βγάζοντας δυνατό σουτ (με τη μια) του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει πιο ανοιχτά σε αυτό το σημείο και οι φιλοξενούμενοι το… μυρίστηκαν και προσπάθησαν να κάνουν τη ζημιά επιδιώκοντας να απειλήσουν στην κόντρα. Ωστόσο, ελέω Μπα και Σεμέδο διατηρήθηκε στο μηδέν πίσω.

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε. Αφού δεν πτοήθηκε στην άστοχη κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 84′ και του Σεμέδο στο 88′, ενώ η τρίτη καλή στιγμή στο τέλος ήταν και φαρμακερή. Αφού ο Βαλμπουενά έδωσε ακόμη ένα έτοιμο γκολ και ο Χασάν ήταν εύστοχος, κάνοντας το 1-0 σε ιδανικό σημείο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78′ Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3′ Σισέ), Μασούρας (84′ Χασάν), Αραμπί (90+3′ Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85′ Στρόοτμαν), Σανσόν (77′ Κουισόνς), Τοβέν (82′ Ζερμέν), Μπενεντέτο (77′ Λουίς Ενρίκε), Παγέ (76′ Ράντονιτς).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Βοηθοί: Φίλιπο Μέλι (Ιταλία), Τσίρο Καρμπόνε (Ιταλία)

Τέταρτος: Πιέρο Τζακομέλι (Ιταλία)

VAR: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

AVAR: Τζόρτζο Περέτι (Ιταλία)

sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook