Θετικό το μέλλον για το ΣΥΝΚΑ: Αύξηση 7% στις πωλήσεις το 2019 | Video

θετικό-το-μέλλον-για-το-συνκα-αύξηση-7-σ-1074151

Θετικό πρόσημο στα έσοδα, τις δωρεές και τις επενδύσεις παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία του προμηθευτικού και καταναλωτικού συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ για το 2019 που γνωστοποιήθηκαν το πρωί, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης στο Δημοτικό κήπο των Χανίων. Για μια άκρως ικανοποιητική χρονιά έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Δημήτρης Αλεξάκης, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση κατά 7% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2018.

» Το 2019 ήταν μια αρκετά καλή χρονιά για τον συνεταιρισμό, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 189 εκατομμύρια ευρώ, η οποία ήταν μια αύξηση πάνω από 7%, το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό οφείλεται στην απορρόφηση, στην πλήρη απορρόφηση της ΒΙΔΑΛΗΣ ΑΕ, αλλά και μια ανάπτυξη 2,3% που οφείλεται σε οργανική ανάπτυξη. Εκτός από τις πωλήσεις, είναι σημαντικό να πούμε ότι όλοι οι αριθμοδείκτες, που έχουν να κάνουν με κερδοφορία, ρευστότητα, αλλά και απόδοση ιδίων κεφαλαίων ήταν ιδίως ικανοποιητική για μια ακόμα φορά.»

Το 2019 η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της χώρας απορροφά την ανώνυμη εταιρεία της αλυσίδας Βιδάλη, επιβεβαιώνοντας την θετική χρηματοοικονομική επίδραση του συνεταιρισμού. Το 2020 ο συνεταιρισμός πρόσθεσε στο δυναμικό του επιπλέον 19 καταστήματα μετά την εξαγορά του 75% των μετοχών Γαλαξία και Μαρκάτο. Ωστόσο, η εμφάνιση της πανδημικής κρίσης αποδυναμώνει κάθε προσπάθεια για πρόβλεψη των οικονομικών στοιχείων μέχρι το τέλος του έτους.

«Δυστυχώς το 2020, κυρίως λόγω του covid 19 αλλά και λόγω των επιπτώσεων που έχει στο κομμάτι του τουρισμού, προβλέπεται μια δύσκολη χρονιά, τόσο όσον αφορά τις πωλήσεις, όσο και όσο αφορά την κερδοφορία του οργανισμού, παρόλα αυτά προτεραιότητα μας για το 2020 θα είναι η ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων του ΣΥΝΚΑ. Από κει και πέρα στόχος μας είναι να είμαστε σε μια επιχειρησιακή ετοιμότητα έτσι ώστε και να προσαρμοστούμε στις αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών, αλλά και να είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε δυναμικά, στην επάνοδο, την ανάπτυξη που προβλέπεται για το 2021».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού τόνισε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν δύναται να γίνει σχετικά ασφαλής πρόβλεψη για το κλείσιμο των οικονομικών στοιχείων του τρέχοντος έτους.

Στις δηλώσεις του ο θεμελιωτής του προμηθευτικού και καταναλωτικού συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ Απόστολος Αλεξάκης υπογράμμισε την κοινή προσπάθεια με προτεραιότητα το ανθρώπινο δυναμικό,το οποίο όπως τόνισε στηρίζει και συνεχίζει να αναγνωρίζει για την συμβολή του στην αναπτυξιακή πορεία του συνεταιρισμού.

«Διατηρήσαμε το μισθό στα 750 ευρώ, όπως φαίνεται έχει γίνει 600 ευρώ μισθός μεικτός, εμείς το διατηρούμε στα 750, και το είδαμε και στην Κέρκυρα τώρα που πήγαμε οι εργαζόμενοι δυστυχώς παίρνουν 530 καθαρά, άντε να ζήσεις με 530. Εμείς σε οποιαδήποτε θέμα που τους απασχολεί είμαστε δίπλα τους, είτε ασθένεια, είτε χτύπημα, είμαστε δίπλα τους και τους βοηθάμε και σ’αυτό ανταποκρίνονται οι εργαζόμενοι, εκτιμούν την αγάπη που τους δίνουμε, ότι δώσεις θα πάρεις. Και θα συνεχίσουμε, ήδη έχουμε 1730 εργαζόμενους με το καλό θα πάμε του χρόνου 2000. »

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημικής κρίσης, πέρα το γεγονός ότι τους πρώτους μήνες του έτους έδωσε ώθηση στα έσοδα κατά 8.5%, το κλίμα αντιστράφηκε τους μήνες Απρίλιο και Μάιο λόγω των περιοριστικών μέτρων στις αφίξεις των ξένων επισκεπτών με την ανάκαμψη των οικονομικών επιδόσεων να προχωρά στο κλίμα αβεβαιότητας.

Στο σκέλος των επενδύσεων ο συνεταιρισμός έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη και επέκταση των εγκαταστάσεων αλλά και του πάγιου εξοπλισμού με κεφάλαια άνω των 7.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα σ’αυτές ξεχωρίζουν τα ακίνητα σε Βαρύπετρο, Στύλο και Ατσιπόπουλο μαζί με τις ανακαινίσεις καταστημάτων αλλά και την επέκταση της αποθήκης στην Αγιά.

«Δωρεές με μπόνους 9,219 εκατομμύρια, δηλαδή αντιλαμβάνεστε ότι δώσαμε στους εταίρους 18.3 εκατομμύρια .

Παρά την αρνητική συγκυρία ο προμηθευτικός και καταναλωτικός συνεταιρισμός ΣΥΝΚΑ παρουσιάζει θετικές επιδόσεις πάντα με γνώμονα την στήριξη της τοπικής οικονομίας και του αγροδιατροφικού τομέα σε Κρήτη, Κυκλάδες και Κέρκυρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook