Θετικά μηνύματα από την συμμετοχή Χανιωτών στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Στουτγάρδης | Photos

θετικά-μηνύματα-από-την-συμμετοχή-χαν-802967

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού CMT 2019 της Στουτγάρδης που διήρκεσε από τις 12 έως και τις 20 Ιανουαρίου.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παραπάνω έκθεση με δικό της περίπτερο και με ομάδα εκπροσώπησης αποτελούμενη από τους:

  • Τάσο Διαμαντάκη, από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
  • Ιωάννα Τοπαλίδου, Διπλωματούχο Ξεναγό
  • Θανάση Μισχόπουλο, Εκπρόσωπο του Ποδηλατικού Τουρισμού.
  • Δημήτρη Μπατσάκη, Οδηγό Περιβαλλοντικού και Περιηγητικού Τουρισμού, εκπρόσωπος του Δήμου Πλατανιά

Πρόκειται για μία Έκθεση 2.100 εκθετών και 265.000 επισκεπτών, εκ των οποίων το 53 % έφυγε για διακοπές από τη Γερμανία το 2018 προς διάφορους προορισμούς περισσότερες από τρείς φορές. Η έκθεση αποτελεί γενικότερα σημαντικό γεγονός, όχι μονάχα για την πόλη της Στουτγάρδης, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 24 % των επισκεπτών της έκθεσης προέρχεται από περιοχές σε απόσταση μέχρι 100 χλμ.

Η έκθεση καλύπτει διάφορα θεματικά πεδία, όπως ταξίδια, τροχόσπιτα, camping, κρουαζιέρες, θαλάσσια sports, golf, ποδηλασία, περιηγήσεις στην φύση, υγεία κι ευεξία κλπ.

Μεγάλη υπήρξε η προσέλευση του κόσμου στο περίπτερο Κρήτης προς αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το νησί μας ως προορισμό διακοπών και σχετικά με τα τουριστικά του προϊόντα. Το κοινό της έκθεσης αυτής, είτε λόγω νοοτροπίας, είτε λόγο χρονικής συγκυρίας (αμέσως μετά τα Χριστούγεννα), διαμορφώνει από νωρίς την άποψη και την προτίμησή του για τις προσεχείς του διακοπές.

Η συγκεκριμένη στελέχωση του περιπτέρου παρείχε ευρύ φάσμα πληροφοριών, τόσο σχετικά με το κλασικό τουριστικό προϊόν όσο και με τις δυνατότητες που παρέχει ο τόπος μας ως προορισμός εμπλουτισμένος με αρκετές «δραστηριότητες», ο οποίος προσφέρει και δυνατότητες «εναλλακτικού τουρισμού», γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης απέσπασε θετικά σχόλια από τους υπόλοιπους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η παρουσία ενός δημοσίου φορέα δίνει κύρος και ενισχύει την αποτελεσματικότητα και της δικής τους συμμετοχής.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης και στελέχη της Περιφέρειας του Calw, με την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει αναπτύξει στενές σχέσεις την τελευταία πενταετία. 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook