Θανάτωση Καυκάσιου σκύλου στα Μ. Χωράφια: Kαταγγελίες κατοίκων για ψεύδη και συκοφαντίες – Τι απαντάνε οι φιλόζωοι | Photo

θανάτωση-καυκάσιου-σκύλου-στα-μ-χωράφ-989966

Μετά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων (δείτε ΕΔΩ) από ομάδα φιλόζωων με αφορμή την θανάτωση Καυκάσιου σκύλου στην περιοχή των Μεγάλων Χωραφιών, η ομάδα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ- Ενεργοί φιλόζωοι στην επιστολή των κατοίκων για τη δολοφονία του Καυκάσιου στα Μεγ. Χωράφια» απάντησε στην ανοιχτή επιστολή των κατοίκων του ΤΚ Άπτερα Δήμου Χανίων, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλουν τα φιλοζωικά σωματεία «για συκοφαντίες και ψεύδη».

Η ανοιχτή επιστολή των κατοίκων της περιοχής Άπτερα – Μ. Χωράφια

Η απάντηση των φιλόζωων

Επειδή σε αυτήν την ομάδα πιστεύουμε στη δημοκρατία και επικροτούμε τον πολιτισμένο αντίλογο, σας κάνουμε γνωστή την επιστολή 60 κατοίκων από τα Άπτερα-Μεγάλα Χωράφια σχετικά με τη δολοφονία του Καυκάσιου. Ταυτόχρονα απαντάμε, σε όσα δημοσίως ομολογούνται από τους κατοίκους:

1) Η εμφάνιση του Καυκάσιου φέρεται να υπήρξε πολλές μέρες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες των δικών σας συγχωριανών σε ρεπορτάζ.

Την Κυριακή 12/01 φέρεστε οι κάτοικοι, ότι επικοινωνήσατε με σωματεία και «απαιτούσατε από εθελοντές» να τρέξουν Κυριακή, που ο Δήμος σας δεν απαντάει τα τηλέφωνα και δεν λειτουργεί, λες και οι εθελοντές είναι υπάλληλοί σας-Να σας θυμίσουμε ότι τα δημοτικά τέλη, στο δήμο τα πληρώνετε και όχι στους εθελοντές.

Να σας ενημερώσουμε ξανά, ότι ο Δήμος θεωρεί την φιλοξενία αδέσποτων από τους εθελοντές των σωματείων παράνομη.

Επίσης σε γραπτή επικοινωνία με σωματεία για το σκυλί, δεν φέρεται πουθενά ως επιθετικό και εσείς δεν είστε αρμόδιοι να το κρίνετε. Εκτός και αν εκφοβίστηκε και προκλήθηκε, για να παρουσιαστεί ως επιθετικό.

2) Όντως υπήρξε αυτού του είδους η επικοινωνία, την Δευτέρα 13/01, καθώς επίσης και με φιλοζωικό σωματείο, γραπτώς.

Αξιοσημείωτη δε, είναι η αναφορά στο ζώο, ως «άρρωστο και φοβισμένο».

3) Μας λέτε δηλαδή, ότι την Τρίτη 14/01 το δέσατε όλοι μαζί με το Δήμο;

Οπότε εδώ μιλάμε για παθητική κακοποίηση που υπέστη το ζώο, για 4 ημέρες (και όχι 3 που γνωρίζαμε τελικά). Φανταζόμαστε 60 άτομα με επιθετικές διαθέσεις γύρω από ένα ταλαιπωρημένο, φοβισμένο και πεινασμένο πλάσμα να το απειλούν! Συγχαρητήρια στην κοινωνία σας!

4) Ποιες βίαιες ενέργειες καταδικάζετε; Τις δικές σας; Του Δήμου; Tην αλυσόδεση του για 4 μέρες με σκοπό να γίνει τι;

5) Καμία διαφωνία.

Όπως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μας σε αυτήν την ομάδα να ενημερωνόμαστε και να δημοσιοποιούμε κάθε παράνομη ενεργεία κακοποίησης ζώων, με στοιχεία, από όπου και αν προέρχεται, πολίτες ή Δήμους. Και να μηνύουμε την παραβατική/παράνομη συμπεριφορά. Με στοιχεία.

6) Μπράβο σας, που τουλάχιστον το ταΐζατε, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που συνιστά συνθήκες ευζωΐας για ένα πλάσμα (πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρει ο νόμος). Δεν μας απαντήσατε όμως αν του παρείχατε κατάλυμα από τα καιρικά φαινόμενα, αν γνωρίζετε ότι η αλυσόδεση συνιστά παθητική κακοποίηση και αν ο δήμος έπραξε τα νόμιμα ΑΜΕΣΑ! (τόσο άμεσα όσο η 4ημέρη αλυσόδεση του). Και αφού όλοι μαζί βοηθήσατε για να δεθεί στο δέντρο, γιατί δεν βοηθήσατε να πάει για σκανάρισμα μικροτσίπ, κτηνιατρική περίθαλψη και ότι προβλέπει ο νόμος, αντί να το αφήσετε στο έλεος του δολοφόνου που κυκλοφορεί ανάμεσά σας;

7) Δεν μας είπατε στην επιστολή σας, ποια είναι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες και ποιες οι σύννομες πράξεις του Δήμου.

Πιστεύετε ότι με μια επιστολή 60 κατοίκων, η Δικαιοσύνη θα δεχθεί να «ξεμιστέψετε» το Δήμο για τις παράνομες ενέργειές του, οι οποίες οδήγησαν στην θανάτωση του ζώου;

Έχουν περάσει πλέον οι μαύρες εποχές του μεσαίωνα που οι αιρετοί έκαναν αυτό που τους υποδείκνυαν οι κάτοικοι «εξαργυρώνοντας» χάρες και αγνοώντας την νομοθεσία. Οι νόμοι είναι ξεκάθαροι και έχουμε υποχρέωση όλοι και πρωτίστως οι Δήμοι να τους τηρούμε.

Οι κοινωνίες εκτίθενται, από τις παράνομές πράξεις τους, την έλλειψη παιδείας τους και την έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον τους (που συμπεριλαμβάνει τα ζωντανά πλάσματα). Και λυπούμαστε που τα αντανακλαστικά σας ήταν άμεσα στο να παραβείτε, χέρι με χέρι με το δήμο, τους νόμους και να δέσετε το σκυλί αφήνοντας το «βορά» στο δολοφόνο, ενώ σας πήρε 10 μέρες για να καταδικάσετε αυτήν την παράνομη και αποτρόπαια ενέργεια. Τέλος, πριν δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε πληροφορία και το ψήφισμα, διασταυρώσαμε τα πάντα και σας πληροφορούμε ότι έχουμε όλα τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία στη διάθεσή σας.

Υ.Γ. 1) Μην προσπαθείτε να διαβάλετε και να συκοφαντήσετε τα φιλοζωικά σωματεία, τα οποία έχουν προσφέρει εθελοντικά πολλά χρόνια στα Χανιά όσα κανένας Δήμος και οι λειτουργοί του δεν μπόρεσαν. Και μην τα βάζετε μαζί τους. Πλέον κρίνεστε σε αυτήν την ομάδα από συμπολίτες σας στα Χανιά, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε στο έτος 2020 και λόγω παγκοσμιοποίησης η είδηση φτάνει παντού.

Υ.Γ.2) Θεωρείτε ότι κάποια στιγμή οι «κλειστές κοινωνίες» στην Ελλάδα, θα σταματήσουν να λειτουργούν υπό καθεστώς «ΟΜΕΡΤΑ»;

zarpanews.gr

One thought on “Θανάτωση Καυκάσιου σκύλου στα Μ. Χωράφια: Kαταγγελίες κατοίκων για ψεύδη και συκοφαντίες – Τι απαντάνε οι φιλόζωοι | Photo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook