Τέλος για τα ραντεβού με… διετή αναμονή στο Νοσοκομείο Χανίων | Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

τέλος-για-τα-ραντεβού-με-διετή-αναμον-761041

Λύση στο πρόβλημα που αναδείχθηκε μετά τα δημοσιεύματα για με τις πολύμηνες λίστες αναμονής στο Γαστρεντολογικό Εξωτερικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Χανίων (δείτε ΕΔΩ), έρχονται να δώσουν -σύσσωμα πλέον- το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και η Διοίκηση του ΓΝΧ «Αγ.Γεώργιος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από μεριάς του Υπουργείου Υγείας, ο σάλος γύρω από την αναμονή που έφτανε μέχρι και τα δύο χρόνια για ένα ραντεβού, κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι βρέθηκε λύση, η οποία μάλιστα θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα.

Από 2 χρόνια, το πολύ 4 μήνες αναμονή

Μεταξύ άλλων, η αναμονή για ραντεβού πλέον δε θα ξεπερνά τους 4 μήνες, ενώ αυτό θα έχει και αναδρομική ισχύ για όσους πολίτες είχαν ήδη κλείσει ραντεβού στην κλινική του Νοσοκομείου, όπου έχουν επαναπρογραμματιστεί τα ραντεβού σε νέες ημερομηνίες.

Μάλιστα, αυξάνονται και οι μέρες των εβδομαδιαίων ραντεβού, ενώ προωθείται η τοποθέτηση ενός ακόμη νοσηλευτή στο δυναμικό του ιατρείου μετά και την τοποθέτηση επικουρικού γαστρεντερολόγου. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα θα βρίσκεται εθελοντικά στους χώρους του νοσοκομείου, ένας γαστρεντερολόγος του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, που θα πραγματοποιεί ενδοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα μετά από τις απαραίτητες διεργασίες, το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, το προσωπικό της γαστρεντερολογικής κλινικής και των εξωτερικών ιατρείων, όπως και το Κέντρο Υγείας Βάμου, πέτυχαν σε σύντομο χρονικό διάστημα:

• Τη μείωση του μέγιστου χρόνου αναμονής για τα ραντεβού, από τους 48 μήνες στους 4 μήνες.

• Όλα τα ραντεβού επαναπρογραμματίστηκαν και οι πολίτες ενημερώθηκαν από το Νοσοκομείο για τη νέα ημερομηνία που τους αφορά.

• Την αύξηση του αριθμού των εβδομαδιαίων εξωτερικών ιατρείων

• Την προσθήκη ενός νοσηλευτή στο δυναμικό του γαστρεντερολογικού ιατρείου

• Την τοποθέτηση σε λίγες ημέρες ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο.

• Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, ιατρός γαστρεντερολόγος θα πραγματοποιεί εθελοντικά ενδοσκοπήσεις στο Νοσοκομείο Χανίων μία ακόμη ημέρα την εβδομάδα.

Πέραν αυτών υπογραμμίζεται ότι τα επείγοντα περιστατικά πάσης φύσεως αντιμετωπίζονται πάντα κατά προτεραιότητα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου παράλληλα ενημερώνει, ότι μετά την διερεύνηση των καταγγελιών για πολύμηνη -έως διετή (!)- αναμονή των πολιτών για εξετάσεις διαπιστώθηκαν επισήμως τα εξής:

• Η πρώτη λίστα αναμονής ξεκίνησε την 1 Μαρτίου 2016 ενώ στην πορεία προστέθηκε και δεύτερη λίστα αναμονής.

• Στις 13 Νοεμβρίου 2017, το Νοσοκομείο Χανίων σταμάτησε να ενημερώνει και να κλείνει ραντεβού ασθενών στην λίστα αναμονής. Την ημέρα εκείνη ο αριθμός των κλεισμένων ραντεβού ήταν 2.373 (!)

• Τον Αύγουστο του 2018 ο αναμενόμενος χρόνος εκκαθάρισης των δυο λιστών ήταν πάνω από 2 χρόνια, όπως αναφέρεται επίσημα σε έγγραφο του αναπληρωτή προϊστάμενου των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook