Τέλος εποχής! Κλείνει οριστικά ο Internet Explorer: Αλλάζουν όλα για τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft

Αποσύρεται οριστικά η παλιά μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Internet Explorer, από την Τετάρτη, 15 Ιουνίου. Ο τεχνολογικός κολοσσός απομακρύνθηκε σταδιακά από το λογισμικό μετά από 27 χρόνια λειτουργίας του, ξεκινώντας, το 2015, με το πρόγραμμα περιήγησης Edge, το οποίο και είχε σκοπό να συμπέσει με την κυκλοφορία των Windows 10. Παρότι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου είχαν ήδη εγκαταλείψει τη μηχανή αναζήτησης, η υποστήριξη για την τελική έκδοση, τον Internet Explorer 11, διατηρήθηκε.

Το τέλος του Internet Explorer σημαίνει ότι δε θα κυκλοφορούν πλέον σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μόλις το 0,45% των χρηστών, σύμφωνα με το Statcounter, καθώς έχει αντικατασταθεί από τα άλλα  (google, chrome,mozilla, yahoo κλπ).

Την περασμένη χρονιά, ο διευθυντής προγράμματος ομάδας συνεργατών για το Microsoft Edge, Sean Lyndersay, εξηγούσε ότι  «τον τελευταίο χρόνο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει την απομάκρυνσή μας από την υποστήριξη του Internet Explorer (IE), όπως και μια ανακοίνωση του τέλους της υποστήριξης για το πρόγραμμα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Microsoft 365. «Σήμερα, βρισκόμαστε στο επόμενο στάδιο αυτού του ταξιδιού: Ανακοινώνουμε ότι το μέλλον του Internet Explorer στα Windows 10 βρίσκεται στο Microsoft Edge.

Όχι μόνο είναι μια ταχύτερη, πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη εμπειρία περιήγησης από τον Internet Explorer, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντιμετωπίσει ένα βασικό πρόβλημα: Τη συμβατότητα για παλαιότερους ιστότοπους και εφαρμογές παλαιού τύπου».

Το δρόμο για τον τερματισμό του Internet Explorer είχε ήδη ανοίξει η εταιρεία το 2020, όταν και τερματίζοντας την υποστήριξή του στην εφαρμογή web Microsoft Teams.

Πηγή: ethnos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΞεπέρασαν τα 700 τα κρούσματα στην Κρήτη – Πόσα εντοπίστηκαν στα Χανιά
Επόμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για την Τετάρτη 15 Ιουνίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ